Uitgelicht: korte films in april!

CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films die te zien zijn via ons VOD-platform CineMakers.eu.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerde CineSud in 2020 de VOD CineMakers.eu. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit.

Pasen

April is de maand van de lente, vernieuwing en feestdagen. 1 april is de dag van grappen en grollen en elkaar in de maling nemen, terwijl Pasen wordt gevierd met eieren, cadeaus en gezelligheid met familie en vrienden. Om deze veelzijdige maand feestelijk te beginnen, hebben we speciaal voor jullie drie hilarische films geselecteerd, zelfs één met een paastintje. Ga er lekker voor zitten en geniet van het paasweekend!

#VaderJacob (2020, Sander Blom, 15 minuten)

Vader Jacob is pastoor in een kerk op het Groninger platteland. Als hij wordt geconfronteerd met de sterk afnemende interesse voor de kerk, besluit hij een drastische stap te nemen en social media influencer te worden. Al snel laat hij zich aardig meeslepen, totdat één noodlottige beslissing alles op het spel zet.

Bullshit (2019, Roxanne Stam, 5 minuten)

Wanneer serveerster Ella moet poepen, durft ze niet. Er is maar één toilet aanwezig en ze is het gezicht van de zaak. Wanneer ze wel moét, spoelt haar poep niet weg en wordt er alweer ongeduldig aan de deur gerammeld...

Viswijf (2018, Jörgen Scholtens, 7 minuten)

Een mantelzorgster verlaat voor het eerst in haar leven haar zorgbehoevende zus. Gelukkig is er Gerda van de thuiszorg. Toch?

Bekijk meer op CineShorts

Korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier!

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.