Uitgelicht: korte films in januari!

CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films die te zien zijn via ons VOD-platform CineMakers.eu.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerde CineSud in 2020 de VOD CineMakers.eu. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit.

Met de jaarwisseling nog vers in het achterhoofd, kijken we deze maand naar titels die ons verhalen vertellen over het leven in haar puurste vorm. Over het leven, overleven en de dood. Over oneindigheid en het einde. Het leven is veelzijdig en herinneringen die we samen maken zijn van onschatbare waarde. 

Het begin en het einde (2019, Wessel van Wanrooij & Sean Louw, 7 minuten)

Tijdens een ijskoude winternacht rijdt een zwangere politieagente een man aan. Ze probeert haar misdaad te verhullen, maar wordt betrapt door twee bejaarde mannen. Het begin van onverwachte ontwikkelingen.

Het begin en het einde

Bekijk hier de volledige film.

Leven (2014, Paul Haans, 16 minuten)

Leven gaat over drie mensen die iets met elkaar gemeen hebben, maar elkaar niet kennen. We volgen de jonge ambitieuze Marijn (Buddy Vedder). We zien Mats (Tim Haars) en zijn vader die al jarenlang een eigen visserij hebben. Midas (Peter Faber) gaat met de urn van zijn overleden vrouw naar Schiermonnikoog om daar de as van zijn geliefde uit te strooien.

Kind (2018, Joren Molter, 9 minuten)

Ella neemt haar dochtertje Sam en Dora, het dochtertje van een collega, mee naar een museum. Samen dwalen ze door het moderne museum, strijken neer bij installaties en trakteren zichzelf op een ijsje. En dan struikelt Dora. Terwijl Ella de schaafwond verzorgt, ontstaat een verwarrende situatie.

Bekijk meer op CineShorts

Korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier!

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.