Veel Limburgse (CineSud) inbreng tijdens Berlinale

CineSud-talenten in competitie en speciale programma's.

Geplaatst op 12 februari 2023

Tijdens de aankomende editie van de Berlinale is er een grote Limburgse inbreng. Maar liefst drie nieuwe makers zijn geselecteerd voor competities en speciale programma's. Alle makers hebben een achtergrond bij CineSud.

Jack Goessens

De van oorsprong Limburgse filmmaker Jack Goessens is geselecteerd voor Berlinale Talents, het platform voor opkomende filmtalenten in allerlei disciplines van het vak. Hij is onder meer geselecteerd met Boifriend, het langspeelfilm-project dat hij dit jaar doorontwikkelde in CineSud CareerLab en waarmee hij de CineSud Royal Film Pitch won. Berlinale Talents is het talenten-platform van de Berlinale en selecteert jaarlijks rond de 200 opkomende filmmakers in allerlei disciplines van het vak voor een meerdaags programma bestaande uit onder andere een project market, netwerkmomenten, talks en labs.

Luca Meisters

De korte film Magma van Luca Meisters is geselecteerd voor de Berlinale. Voor het tweede jaar op rij is hiermee een Limburgse productie te zien op een van de grootste filmpodia ter wereld. Magma is geselecteerd voor de Generation Kplus competitie. In Magma volgen we het leven van de negenjarige Esra. Nadat Esra’s vader invalide geworden is, zijn ze verhuisd. Op haar nieuwe school probeert Esra haar draai te vinden. Wanneer er een leugen uit haar mond ontsnapt, drukt die zwaarder op haar dan de bedoeling was. Luca Meisters maakte eerder met CineSud de korte film Elf.

Charlotte Driessen

Tot slot is Charlotte Driessen geselecteerd voor het Visitor's Program van het Nederlands Filmfonds. Samen met drie andere nieuwe producenten wordt ze voorgesteld aan de industrie en is er onder meer een lunch met staatssecretaris Cultuur & Media Gunay Uslu. Charlotte Driessen zette haar eerste stappen in de productiesector in het Producers Lab van CineSud in 2019-2020 en werd vorig jaar nog geselecteerd voor ons Dutch Film Talents to Cannes programma.