Vertoning Resurrection ter nagedachtenis van Johan Leysen

Acteur overleed afgelopen maart op 73-jarige leeftijd.

Naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Johan Leysen maart jongstleden vertoont Filmhuis De Spiegel Resurrection van Kristof Hoornaert op donderdag 28 september. Acteur Johan Leysen schittert in deze film met zijn ingetogen vertolking, waarbij zijn gelaatstrekken en lichaamstaal spreken. In 2018 waren Leysen en Hoornaert te gast op het Euregion Film Festival van CineSud en Filmhuis De Spiegel.

Resurrection

De film gaat over een oude kluizenaar die zich jarenlang heeft afgezonderd van de beschaving. Hij neemt een zwijgzame jongeman in huis nadat hij hem halfnaakt in de natuur heeft gevonden. Ondanks de jongeman's weigering om te spreken, ontstaat er geleidelijk een band tussen hen. Wanneer de politie verschijnt, ontdekt de oude man dat de jongeman een moord heeft gepleegd, waardoor hij voor een hartverscheurende keuze staat. Acteur Johan Leysen schittert in deze film met zijn ingetogen vertolking, waarbij zijn gelaatstrekken en lichaamstaal spreken. Regisseur Kristof Hoornaert brengt het verhaal op een visuele manier, met minimale dialogen, waardoor de kijker het innerlijke conflict van de personages intens kan ervaren. Resurrection is een indrukwekkend speelfilmdebuut dat de wreedheid in de wereld op een aangrijpende manier verkent, met pure en betekenisvolle beelden die tot de kern van het verhaal gaan. Een prachtige eerste film van de regisseur.

Vertoning ter nagedachtenis

Naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Johan Leysen vertoont Filmhuis De Spiegel Resurrection van Kristof Hoornaert op donderdag 28 september om 20.00 uur. Het was één van Leysens favoriete films uit zijn rijke oeuvre. De film wordt ingeleid door Tim Bouwhuis, filmcriticus voor onder meer FilmTotaal en InDeBioscoop. Hij zal stilstaan bij het bijzondere leven van Johan Leysen. 

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

Interview met Johan Leysen

Bekijk hieronder een interview dat we in 2018 opnamen met Johan Leysen.