Winnaar CineSud Zuidelijke Film Pitch 2023 bekend

Rozemarijn Elisa wint €2.000 voor GekkigGeit, ook andere makers extra ondersteund.

Voor het derde jaar op rij werd de CineSud Zuidelijke Film Pitch georganiseerd tijdens het Zuidelijk Film Festival, dit jaar in samenwerking met CineZee en het Zuidelijk Film Festival. Uit meer dan 20 inzendingen werden zes filmmakers uit Limburg, Zeeland, Noord-Brabant en Vlaanderen geselecteerd. Het winnende project ging ervandoor met de hoofdprijs van €2.000.

CineSud Zuidelijke Film Pitch

In samenwerking met het Zuidelijk Film Festival organiseert CineSud sinds 2021 de CineSud Zuidelijke Film Pitch, speciaal voor makers uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen. Dit jaar wordt de Zuidelijke Film Pitch georganiseerd i.s.m. CineZee en het Zuidelijk Film Festival. Nieuwe makers met een gouden idee voor een korte productie pitchen tegenover een professionele jury en de winnaar ontvangt €2.000 productiebudget.

Jury

Voorafgaand aan het Pitch Forum ontvingen de deelnemers coaching van producent Rinskje Raap. De jury bestond uit Guido Franken (directeur CineSud), Perry Mulder (projectleider CineZee) en Jasper Naaijkens (directeur Cinecitta) De Pitch vond plaats om 16.00 uur in Ruimte X van filmtheater Cinecitta in Tilburg. Tijdens de openingsavond werd de winnaar bekend gemaakt. Na een lang juryberaad werd het idee voor de korte fictiefilm GekkigGeit van Rozemarijn Elisa tot winnaar van de productiebijdrage van €2.000 verkozen. Daarnaast werd er een extra bijdrage van €1.000 aan Tuin der Driften van Daphne Severeijns toegekend. Vanuit CineZee werden eveneens twee extra projecten ondersteund met een additionele bijdrage.