Zes filmmakers geselecteerd voor CineSud Zuidelijke Film Pitch 2023

Dit jaar maken er maar liefst zes filmmakers kans op €2.000 productiebudget tijdens het Zuidelijk Film Festival.

Voor de derde keer organiseert CineSud tijdens het Zuidelijk Film Festival de Zuidelijke Film Pitch, dit jaar in samenwerking met CineZee en het Zuidelijk Film Festival. Uit meer dan 20 inzendingen zijn er zes filmmakers uit Limburg, Zeeland, Noord-Brabant en Vlaanderen geselecteerd. De winnaar van de hoofdprijs van €2.000 wordt diezelfde dag bekend gemaakt tijdens de openingsavond van het Zuidelijk Film Festival.

CineSud Zuidelijke Film Pitch

In samenwerking met het Zuidelijk Film Festival organiseert CineSud sinds 2021 de Zuidelijke Film Pitch, speciaal voor makers uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen. Dit jaar wordt de Zuidelijke Film Pitch georganiseerd i.s.m. CineZee en het Zuidelijk Film Festival. Nieuwe makers met een gouden idee voor een korte productie pitchen tegenover een professionele jury en de winnaar ontvangt €2.000 productiebudget. 

Voorafgaand aan het Pitch Forum ontvangen deelnemers coaching van producent Rinskje Raad. De jury bestaat uit Guido Franken (directeur CineSud), Perry Mulder (projectleider CineZee) en Jasper Naaijkens (directeur Cinecitta) De Pitch vindt plaats op vrijdag 12 mei om 16.00 uur in Ruimte X van filmtheater Cinecitta in Tilburg. Tijdens de openingsavond later op de dag wordt de winnaar bekend gemaakt. 

De geselecteerde makers en projecten

Voor deze derde editie van de CineSud Zuidelijke Film Pitch zijn de volgende zes makers en projecten geselecteerd.

Roxanne Stam | Deining
Jeannice Adriaansens | Kom Terug
Willem Kagenaar | Mara
Daphne Severeijns | Tuin der Driften
Tim Sagl | Hellum
Rozemarijn Elisa | Gekkiggeit

Zuidelijk Film Festival 2023

Lees meer over het festival, het programma en zorg dat je er bij bent.

Klik hier voor meer informatie!