Zondebokken draait meer dan 500 voorstellingen

In eigen beheer gemaakte en uitgebrachte fictiefilm hit in Belgisch- en Nederlands Limburg.

De film Zondebokken van Rocky Grispen is binnen een maand na de release meer dan 525 keer vertoond in bioscopen en filmtheaters in Nederland en België. De film trok hiermee ongeveer 13.000 bezoekers.

Prestatie

Een enorme prestatie voor de in eigen beheer gemaakte en uitgebrachte Bokkenrijders-film van regisseur/producent Rocky Grispen en producente Marlie Heymans. De film werd nagenoeg zonder budget vervaardigd en voor de distributie verzorgden de makers zelf deals met zowel filmtheaters als grote multicomplexen zoals Vue, Kinepolis en Pathé. De komende dagen is de film nog te zien in Kinepolis Hasselt en Pathé Maasmechelen. 

Zondebokken

Zondebokken gaat over de legendarische Bokkenrijders-bende in Nederlands- en Belgisch-Limburg in de achttiende eeuw. Aan de vooravond van de Franse Revolutie, moeten twee gerechtsdienaars een beruchte Bokkenrijders-bende opsporen, maar onderweg krijgen ze te maken met bedrog, corruptie, verraad en uiteindelijk met elkaar ...

De film ontving een financiële- en coachingsbijdrage uit het CineSud NextGen FilmLab, waarmee de makers de post-productie en distributie van de film konden bespoedigen.