100.000 bezoekers voor Superkrachten voor je hoofd

Succes voor film van Limburgse videomaker/regisseur Dylan Haegens.

Geplaatst op 23 augustus 2024

Superkrachten voor je hoofd van de Limburgse videomaker/regisseur Dylan Haegens heeft 100.000 bezoekers getrokken. Hiermee heeft de familiefilm de Gouden Film-status behaald. In de film is een jongen genaamd Lev mega fan van superheld Healix. In zijn dromen en games kan hij alles, maar in het echte leven is het tegenovergestelde waar. 

Over de film  

Lev (Finn Vogels) is megafan van superheld Healix, die supervillain Snotman (Dylan Haegens) op de meest spectaculaire manieren verslaat. In Lev’s dromen en als hij gamet kan hij alles, maar in het echte leven is hij onzeker omdat hij lastig kan lopen. Samen met zijn oma die alles durft gaat hij op avontuur om de échte Healix te ontmoeten en zijn superkracht te laten zien aan de wereld tijdens Comic Con. 

Over de productie  

Dylan Haegens regisseerde de film Superkrachten voor je hoofd naar het boek van Wouter de Jong. Het scenario is geschreven door Wouter de Jong en Marit Haegens-Brugman. Finn Vogels, Elise Schaap, Bas Hoeflaak, Dylan Haegens, Jeroen Spitzenberger, Joke Tjalsma en Willie Wartaal spelen de hoofdrollen. De film is geproduceerd door NewBe in samenwerking met Haegens Media. De film is met steun van de Netherlands Film Production Incentive en Stichting Abraham Tuschinski Fonds tot stand gekomen. Superkrachten voor je hoofd is uitgebracht door Splendid Film en draait momenteel in 125 bioscopen.

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden toegekend door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.