Asnacht is CineMakers-film van de maand

Korte film over carnavalsnacht best bekeken film op platform in januari.

De korte film Asnacht van Jeroen Mourmans is de CineMakers film van de maand januari. De film werd het best bekeken op ons video-on-demand platform CineMakers.eu.

Asnacht

Tijdens de laatste Maastrichtse carnavalsavond zit Marcel in een lege  nachtbus. Als hij aan de overkant een gevulde bus ziet staan, stapt hij  in. Hij probeert zo de alledaagse realiteit uit te stellen die hem de volgende ochtend te wachten staat.

Asnacht is een korte film van regisseur Jeroen Mourmans, over een onderwerp dat hem na aan het hart ligt: carnaval in Limburg. Met een dromerig-realistische stijl weet hij de melancholiek die het einde van de carnavalsweek met zich meebrengt te vangen op een manier die bij tijd en wijle doet denken aan de Italiaanse cinema van de jaren vijftig en zestig.

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door de internationaal gevierde acteur Jochum ten Haaf (Dunkirk), oorspronkelijk afkomstig uit Maastricht. Bijrollen zijn er onder meer voor Nico de Vries (Oogappels) en Kiki van Aubel (Gluckauf). Zoals het een film van Mourmans betaamt, introduceert hij ook diverse nieuwe talenten.

CineMakers Awards

Elke maand kiest het publiek wat hun favoriete film is op het video-on-demand platform CineMakers.eu. Dit levert aan het eind van het jaar een selectie films op die strijden voor de CineMakers Award: een cash prijs van €1.500, beschikbaar gesteld door CineSud. In december van elk jaar kiest het publiek uit alle maand-winnaars de winnaar van deze Award.

Kijk Asnacht op CineMakers.eu.