CineSud en ShortsTV starten samenwerking

Nederlands filmtalent krijgt een wereldwijd podium.

Geplaatst op 16 september 2024

CineSud en ShortsTV starten een samenwerking om Nederlands filmtalent een podium te bieden hun talent en werk te laten zien aan een wereldwijd publiek. De eerste samenwerking betreft een reeks van 11 titels van Limburgse makers die te zien zullen zijn via televisie en on-demand (online en mobiel).

Podium voor Nederlands talent

Met de samenwerking willen CineSud en ShortsTV een wereldwijd podium bieden aan Nederlands filmtalent. Door speciale vertoningsprogramma's via het televisiekanaal van ShortsTV, dat wereldwijd beschikbaar is, worden de films én de makers achter de films gepresenteerd aan een internationaal publiek. Via de on-demand service is het mogelijk de films op elk gewenst moment (opnieuw) te bekijken. 

Op 16, 23 en 30 september om 21.00 uur is er een speciaal blok met films en interviews met de makers. Voor deze eerste editie heeft CineSud een aanbod gecureerd bestaande uit Limburgs filmtalent uit de afgelopen 10 jaar. Voor toekomstige jaargangen zal de focus tevens worden uitgebreid naar (recent) werk van Nederlands filmtalent. 

Anna Demianenko (Hoofd Programma & Talent): "Door deze samenwerking kan CineSud niet alleen Nederlands filmtalent een extra podium bieden, maar zetten we ook de werkwijze van het talent en het werk van talentontwikkelaars in Nederland centraal. We zijn blij dat ShortsTV ons benaderd heeft om speciale focusprogramma's rond Nederlands talent en Nederlandse talentontwikkelaars samen te stellen en om zo samen te zorgen voor een internationaal podium voor de (mede mogelijk)makers en hun werk!"

Uitzendschema

Maandag 16 september, 21.00 uur
Hotel Oswald + Interview         
Crossroads+ Interview
Bleh + Interview

Maandag 23 september, 21.00 uur
Kalinka + Interview
Mischa + Interview
Voor Galg & Rad + Interview
Mijindert + interview

Maandag 30 september, 21.00 uur
All There Is + Interview
The Hangman + Interview
Schaduwjager + Interview
Wine + Interview

In Nederland is ShortsTV te bekijken via: Amazon Prime Video, Ziggo – channel 125, T-Mobile – channel 321, YoufoneTV – channel 301, Delta – channel 312, Caiway – channel 106, Kabeltex – channel 187, Breedband Helmond – channel 43.

Over ShortsTV

ShortsTV is het wereldwijde thuis voor korte entertainment. Het platform bezit 's werelds grootste catalogus van hoogwaardige korte films en series die beschikbaar zijn op tv, mobiel, online en in bioscopen. ShortsTV verkrijgt alleen professioneel geproduceerde live-action, animatie- en documentaire korte films via de beroemdste filmfestivals ter wereld en onafhankelijke leveranciers. Door de acquisitie van deze films biedt het professionele korte filmmakers een ongeëvenaard commercieel platform om hun carrière te ontwikkelen, en bieden we kijkers de kans om de beste korte films en series van over de hele wereld te zien.

Over CineSud

CineSud is de filmhub voor talent en industry professionals in het hart van Nederland, België en Duitsland. Binnen de hub ontmoeten nieuwe filmmakers en professionals elkaar, werken ze samen en worden er activiteiten georganiseerd om hun kwaliteiten en skills te vergroten. CineSud organiseert filmlabs, industry events en vele andere filmactiviteiten. Ook (co-)initieert de stichting jaarlijks een tiental producties en is het de aanjager en belangenbehartiger voor de filmsector. CineSud maakt meer mogelijk: niet alleen door haar eigen activiteiten en het werk voor het veld, maar ook door productiegelden te werven en initiëren voor filmmakers. Sinds haar oprichting in 2011 heeft CineSud een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van talentontwikkeling en productie (binnen de audiovisuele sector) in Nederland en daarbuiten.