CineSud blijft ook in de periode 2025-2028 een belangrijk onderdeel van de culturele infrastructuur van de Provincie Limburg. Dit nieuws volgt na de positieve beoordeling van de aanvraag door de Cultuurtank, het formele adviesorgaan van de Provincie Limburg.
Cruciale verbinder
Volgens de Cultuurtank speelt CineSud een cruciale rol als verbinder tussen Limburgse, nationale en internationale filmmakers en de filmsector, met een sterke focus op samenwerking en kennisdeling. De Cultuurtank roemt CineSud om hun uitzonderlijke programmatische en strategische samenwerkingsverbanden, zowel regionaal, nationaal als internationaal, en de duidelijke visie op talentontwikkeling en samenhangende sectorontwikkeling binnen de sector. De organisatie biedt persoonlijke begeleidingstrajecten aan voor zowel nieuwe makers als professionals, waarbij het gepresenteerde samenhangende programma door de commissie als zeer doordacht wordt beoordeeld.
Mogelijkheden voor groei
CineSud laat al jarenlang zien een gezond bedrijfsmodel te hebben, waarbij de recente extra financiële impuls vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mogelijkheden bieden tot verdere groei en professionalisering. Ruimte voor verbetering ziet de commissie nog op het gebied van eigen inkomsten en marketing.
Provinciebreed
Hoewel het zwaartepunt van CineSud's activiteiten in Zuid-Limburg ligt, garandeert CineSud een provinciebreed aanbod, mede door samenwerkingen met steden zoals Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond en Venlo. De Cultuurtank beschouwt CineSud als een essentiële instantie voor filmtalent in heel Limburg en heeft de aanvraag voor financiële ondersteuning dan ook positief beoordeeld.
Met deze positieve beoordeling kan CineSud de komende jaren blijven bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de film- en audiovisuele sector in Limburg en daarbuiten. CineSud ontvangt in 2025-2028 jaarlijks €150.000, het maximaal aan te vragen bedrag binnen de categorie.