Digna Sinke in eerste editie Oude Meesters, Nieuwe Meesters

Nieuwe reeks filmspecials brengt makers, publiek en Nederlands(talig) filmerfgoed samen.

Geplaatst op 3 oktober 2024

Op woensdagavond 16 oktober organiseren CineSud, Filmhuis De Spiegel en Dutch Mountain Film Festival de eerste editie van Oude Meesters, Nieuwe Meesters. Te gast is veelzijdig filmmaakster Digna Sinke. Haar film Boven de Bergen uit 1992 wort vertoond en is aanleiding voor een vol randprogramma. 

Oude Meesters, Nieuwe Meesters

Oude Meesters, Nieuwe Meesters is een samenwerking tussen Filmhuis De Spiegel, CineSud en het Dutch Mountain Film Festival en brengt gevestigde en nieuwe Nederlandse en Vlaamse regisseurs periodiek onder de aandacht van het publiek. Ook biedt het een platform voor inspiratie en kennisverdieping van creatieve (film)makers en (maatschappelijke) dialoog. De avonden vinden plaats in het Royal Theater in Heerlen.

Boven de Bergen

Tijdens deze eerste editie van Oude Meesters, Nieuwe Meesters op woensdag 16 oktober vanaf 20.00 uur zetten we filmmaakster Digna Sinke in het zonnetje. We vertonen een van haar eerste speelfilms, Boven de Bergen, die zich deels afspeelt in Limburg. In de film volgen we vijf personages die van het Noorden van Nederland naar het Zuiden reizen. Te voet. 

Digna is aanwezig bij de vertoning van de film voor een nagesprek. Onder leiding van journalist Benti Banach gaat ze ook in gesprek met schrijver Max Hermens, waarvan de wandelgids StauSeeSteig wordt gelanceerd. Na afloop van de film is er nog een Q&A. 

De tweede editie van Oude Meesters, Nieuwe Meesters staat gepland voor 20 november met de vertoning van Het Gangstermeisje (1966) van regisseur Frans Weisz. 

Kom jij ook naar Oude Meesters, Nieuwe Meesters?

Lees alles over het programma en reserveer je tickets via onderstaande link.

Meer info & tickets