Guido Franken in bestuur Screen Talent Europe

Directeur/bestuurder CineSud treedt toe tot bestuur Europees netwerk.

Tijdens de Berlinale is Guido Franken (directeur/bestuurder CineSud) met unanieme goedkeuring toegetreden tot het bestuur van Screen Talent Europe. Dit netwerk van Europese talent hubs zet zich in voor meer mogelijkheden voor filmtalent uit heel Europa.

Berlinale

Jaarlijks komen de 17 partners uit het Screen Talent Europe-netwerk tijdens de Berlinale samen voor kennisuitwisseling, overleg en het organiseren van een filmscreening en -receptie voor filmtalent en filmorganisaties uit heel Europa. Het netwerk is lean and mean georganiseerd en werkt met een bestuur en taskforces voor speciale activiteiten en expertise-gebieden, allen ingevuld door de partners zelf. Vorig jaar werd een nieuw bestuursmodel ontwikkeld dat vanaf dit jaar van kracht is. 

Directeur/bestuurder Guido Franken van CineSud werd dit weekend tijdens het jaarlijkse Screen Talent Europe evenement tijdens de Berlinale met unanieme stemmen benoemd als een van de bestuurders van het netwerk. Het bestuur wordt verder gevormd door Mette Bihl (Odense Filmvaerksted), Nicola Jones (Filmwerkstatt Kiel/MOIN), Sophie Jones (GMAC Film) en Joris Hoebe (New Noardic Wave). 

Guido Franken: "Screen Talent Europe is een katalysator voor filmtalent en samenwerking op het gebied van talentontwikkeling binnen Europa. We zijn trots sinds 2020 deel uit te maken van dit netwerk en nu toe te treden tot het bestuur. CineSud speelt niet alleen een leidende rol in de nationale filmindustrie op gebied van talentontwikkeling en talentproductie, ook internationaal staan we voorop en worden we omarmd. De komende periode kijken we ernaar uit om het netwerk verder uit te breiden naar Zuid- en Oost-Europa en meer mogelijkheden te creĆ«ren voor talentontwikkeling, talent-productie en internationale co-productie voor nieuwe makers binnen de Europese filmindustrie."

Screen Talent Europe

Screen Talent Europe is een netwerk van filmworkshops en mediacentra (talent hubs) verspreid over Europa. Het netwerk bestaat momenteel uit 17 partners uit 8 landen. Het hoofddoel van het netwerk is het bevorderen en faciliteren van samenwerking tussen de verschillende partners en hun talenten. Ook ondersteunt het netwerk filmmakers bij het delen van kennis, ervaringen en werkwijzen, dit gebeurt onder andere via talent-trajecten, netwerkbijeenkomsten en co-producties. 

Naast het stimuleren van samenwerking tussen de onderlinge partners, initieert Screen Talent Europe ook eigen internationale talentontwikkelingsprojecten, zoals pitchingforums, talent camps en netwerkevenementen. Tot slot streeft Screen Talent Europe ernaar het talent hub model voor op ondersteuning gebaseerde talentontwikkeling te versterken. Ook bieden we hulp aan Europese landen die momenteel geen talent hubs hebben, bij het ontwikkelen van vergelijkbare middelen en modellen.