Joeri Ritzen wint CineSud Talent Award 2024

Joeri Ritzen wint stimuleringsprijs voor nieuw Limburgs filmtalent

Tijdens de Award Show van het Limburg Film Festival 2024 heeft CineSud traditiegetrouw een nieuw talent in het zonnetje gezet. Dit jaar ontving Joeri Ritzen de CineSud Talent Award.

Joeri Ritzen

Joeri Ritzen uit Swalmen studeerde vorig jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met Modern Miense, een visueel interessante vertelling over de invloed van modernisering op de maatschappij. Hij maakt zowel fictie- als documentairewerk en liep onder meer stage bij Conijn Film.

Guido Franken (directeur CineSud): "De uitgesproken visuele keuzes, de wijze van vertelling en het gebruik van Limburgse dialect geven de film en de maker een unieke eigenheid. We zijn benieuwd naar toekomstig werk van Joeri en stimuleren hem graag bij zijn ontwikkeling."

CineSud Talent Award

De CineSud Talent Award is een stimuleringsprijs voor nieuw Limburgs filmtalent. Jaarlijks wordt tijdens het Limburg Film Festival een nieuw regionaal talent in het zonnetje gezet. Naast de Award wordt met de maker een op maat gemaakt traject afgesproken voor de eigen ontwikkeling of die van een nieuw project. Ook heeft de winnaar een jaar lang gratis toegang tot de shorts en masterclasses op CineMakers.eu.

De CineSud Talent Award werd eerder onder meer gewonnen door Gini Wittelings, Laurens Lenssen, Laura Huygen en Kim de Bis.

Maand van de Limburgse film

Vandaag en morgen kan het publiek in Venlo tijdens het Limburg Film Festival en via L1 televisie nog volop genieten van alles wat de Limburgse film te bieden heeft. Ook de overige weekenden van deze maand kan via L1 televisie genoten worden van veel Limburgse films tijdens De Maand van de Limburgse Film.