Limburg Film Fonds steunt onder meer Guido Coppis en Manouk Pluis

9 projecten ontvangen financiële steun.

9 projecten kunnen rekenen op steun van het Limburg Film Fonds in de eerste aanvraagronde van 2024. Er werden in totaal 27 plannen ingediend, verdeeld over de regelingen realisatie – kort, realisatie – lang en ontwikkeling – lang. Onder hen zijn onder meer Guido Coppis en Manouk Pluis.

Ontwikkeling

Binnen de ontwikkel-regelingen krijgen dit keer vier makers steun. Naast drie nieuwe talenten, waaronder Guido Coppis (Witte Kamer) en Manouk Pluis (We hadden erbij moeten zijn), ontvangt ook Sergej Kreso steun voor zijn nieuwe documentaireplan Non Aligned Movement. Zij ontvangen elk €4.000. Met deze bijdragen kunnen de makers de eerste stappen zetten in de verdere ontwikkeling van hun (feature length) project.

Realisering

In de regeling Realisatie – Kort werden traditiegetrouw de meeste plannen ingediend. Uiteindelijk werden drie projecten geselecteerd voor realisatiesteun: Blootje (Lisanne Sweere), Demoiselle – Finding Paradise (Willem Berents) en Call it fate (Jikkie Schelling).

De eerste film gaat over de puberende Julia (16), die op een naturistencamping wordt geconfronteerd met haar vrouwelijke ideaalbeeld en gaat de strijd aan met haar onzekerheid. Demoiselle is is een moderne fabel over een bedreigde diersoort die steeds meer verdwijnt als gevolg van exploitatie van het landschap door de mens. In Call it fate worden in een klein, desolaat vissersdorpje worden twee inwoners als donderslag bij heldere hemel getroffen door de bliksem. Hun verklaring dat het niet de bliksem, maar de liefde was, doet een groots verlangen ontwaken in de overige dorpsbewoners, waaronder de 27-jarige Una.

In de categorie Realisatie – Lang gingen bijdragen naar de lange speelfilms Paradiso (Martijn Maria Smits) en Floating (Quirine Racké en Helena Muskens). De eerste film kent een bijzondere vorm, waarbij de locatie ‘Geleen’ en haar inwoners reeds nauw betrokken zijn en verder betrokken worden bij het maken van de film. De tweede betekent het fictiedebuut van twee documentaire-regisseurs, waarbij Limburg als locatie en talent nauw betrokken is.

Limburgse impact

Alle toegekende projecten voldoen aan de vooraf opgestelde criteria voor Limburgse relevantie. Deze Limburgse relevantie bestaat uit voorwaarden op zowel creatief, productioneel, inhoudelijk als impact- (vertoning/publieksbetrokkenheid) en branding-vlak. Met de investering van € 130.000 wordt bovendien in totaal € 612.000 aan uitgaven in de provincie Limburg gerealiseerd.

Volgende aanvraagronde

De volgende aanvraagronde bij het Limburg Film Fonds is de reguliere najaarsronde 2024. De deadline hiervoor is 30 september.

Bekijk alle toekenningen hier.