Mascotte wint prijs Filmfestival Oostende

Ensor voor Beste co-productie voor film van Remy van Heugten.

De speelfilm Mascotte van regisseur Remy van Heugten heeft op het Filmfestival Oostende een Ensor gewonnen voor Beste co-productie. Mascotte is een Vlaams-Nederlandse productie.

Verrast

“Ik was totaal verrast toen Bart van Langendonck, onze Belgische coproducent, mij belde met dit heugelijke nieuws”, zegt creatief producent Joram Willink in een reactie tegenover ANP. Hij noemt het winnen van de Ensor “een enorme eer en erkenning voor de vruchtbare Nederlands-Belgische samenwerking en impact die de film Mascotte heeft”.

Mascotte

De zeventienjarige hooligan Jerry is geboren met een mismaakte mond en denkt dat in zijn wereld, waar bezit en uiterlijkheden de dienst uitmaken, weinig plek voor hem is. Zijn onvervulde verlangens stapelen zich op en alleen bij zijn onafhankelijke, sterke moeder Abbey vindt hij onvoorwaardelijke steun. Als Jerry een nieuw gebit aangemeten krijgt en Abbey afstand van hem begint te nemen raakt de gevoelige jongen in een gevaarlijke, vrije val.

Mascotte is de eerste film voor Van Heugten sinds Gluckauf. De film ging vorig jaar in première op het Slamdance Film Festival in Salt Lake City en is inmiddels ook aangekocht voor Amerikaanse distributie.