Nieuw openlucht filmfestival Parkbios Vaes

Op 19 mei gratis toegankelijk regionaal filmprogramma.

Van woensdag 15 mei tot en met maandag 20 mei vindt er aan de rand van Maastricht, op Vaeshartelt, een nieuw openlucht filmfestival plaats: Parkbios Vaes. CineSud programmeert 19 mei een blok met korte films.

Parkbios Vaes

Parkbios Vaes is een nieuw, onderscheidend evenement dat plaatsvindt voor en tijdens het pinksterweekend. Bezoekers genieten er van klassiekers en kaskrakers op het grote, witte doek in de buitenlucht. Met een speciale hoofdtelefoon (bekend van silent disco) kan optimaal worden genoten van de geluidskwaliteit zonder de rust van de omgeving te verstoren. Dit evenement is een initiatief van Impact Hunters in samenwerking met Vaeshartelt.

Filmliefhebbers en levensgenieters

Paul Janmaat, directeur van Vaeshartelt, is enthousiast over de creatieve draai die aan he evenement is gegeven: “Versterkt geluid past niet bij de rust van ons buitengoed, maar door het gebruik van de hoofdtelefoons kan dit concept alsnog gebruikmaken in onze unieke omgeving. Het belooft een bijzondere beleving te worden!” Luc Herberichs van ImpactHunters bedacht het concept op deze locatie: “Het past bij deze buitengewone plek om een topprogramma neer te zetten. We bieden onze bezoekers een onvergetelijke filmbeleving en bijdrages van interessante gasten, een must voor filmliefhebbers en levensgenieters.”

Parkbios Vaes trapt op woensdagmiddag af met de kinderfilm Trolls Band Together en de avond is er een voor echte filmfanaten. Niemand minder dan filmregisseur Martin Koolhoven, bekend van Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en de VPRO-serie De Kijk van Koolhoven, geeft een prelude op filmklassieker E.T. the Extra-Terrestrial. Donderdagavond spat de recente kaskraker Oppenheimer van het grote doek. Minder bekend, maar enorm goed ontvangen, is Everything Everywhere All at Once uit 2022, die op vrijdagavond te zien is in Parkbios Vaes. Zaterdagmiddag geniet je met de hele familie van de laatste Spider-Man-film uit 2023 en ’s avonds speelt de hilarische actiecomedie Hot Fuzz. Op zondag nemen de lokale (film)makers van Belfest de regie over.

Muziekfilms op Tweede Pinksterdag

Parkbios Vaes sluit zijn festiviteiten muzikaal af met een middagvoorstelling van de gevierde en psychedelische documentaire over David Bowie, Moonage Daydream (2022). ’s Avonds zal stilzitten in je strandstoel lastig worden tijdens de blockbuster over de legendarische, Britse rockband Queen: Bohemian Rhapsody (2018). Kippenvel gegarandeerd!

Seminar Gen Z op de werkvloer

Op donderdag 16 mei vindt op het festivalterrein het zakelijke seminar ‘Gen Z op de werkvloer’ plaats. Met dé expert op het gebied van Generatie Z, Jos Ahlers, belooft het een waardevolle en inspirerende middag te worden. Interessant voor iedereen die binnen een organisatie te maken krijgt met deze aanstormende netwerkgeneratie met haar eigen behoeftes en visies.

CineSud x Parkbios Vaes

Op zondag 19 mei programmeert initiatief BEL-fest i.s.m. regionale filmorganisaties een dagvullend programma waarin lokaal en regionaal talent centraal staat. Onder meer Filmhub Zuid en CineSud sluiten hierbij aan. CineSud programmeert tussen 19.00 en 19.45 uur een blok met korte films. Onder andere Galg en Rad van Paul Haans en Jeroen Wielheesen uit 2018 is te zien. Ook is de lange documentaire Candy van Ruud Lenssen te zien. Voor het volledige programma, meer informatie en tickets, klik je hier.