Patricia Peters nieuw lid Raad van Toezicht CineSud

Patricia Peters treedt toe tot Raad van Toezicht CineSud.

Geplaatst op 27 augustus 2024

CineSud versterkt haar Raad van Toezicht met de komst van Patricia Peters, een ervaren beleidsadviseur en cultureel expert met een indrukwekkende staat van dienst in de film- en kunstsector.

Kennis en ervaring

Met haar uitgebreide achtergrond in de culturele sector, waaronder een lange loopbaan bij het Huis voor de Kunsten Limburg, brengt Peters een schat aan kennis en ervaring mee naar CineSud.

Patricia Peters is sinds 2007 actief bij het Huis voor de Kunsten Limburg, waar ze zich van 2011 tot 2020 specialiseerde als adviseur film en fotografie. Tegenwoordig vervult ze de rol van beleidsadviseur en maakt ze deel uit van het managementteam. Daarnaast heeft Peters tussen 2016 en 2021 gediend als lid van de adviescommissie van het Limburg Film Fonds. Haar diepgaande kennis van en betrokkenheid bij de Limburgse filmwereld maken haar een waardevolle toevoeging aan de Raad van Toezicht van CineSud.

Vijf leden

Met de benoeming van Peters bestaat de Raad van Toezicht van CineSud nu uit vijf leden. Samen met de huidige leden Selin Şen, Pieter Kuijpers, Sjoerd van Heugten en Frans Hendrickx zal Peters bijdragen aan de verdere ontwikkeling en het succes van de stichting.

"Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in de film- en kunstsector in te zetten voor CineSud en zo bij te dragen aan de ondersteuning en groei van filmmakers in de regio," aldus Patricia Peters.

De Raad van Toezicht van CineSud bestaat uit minimaal drie en maximaal zeven leden, die elk voor een periode van vier jaar worden benoemd. Met de komst van Patricia Peters blijft de Raad van Toezicht van CineSud goed gepositioneerd om de uitdagingen en kansen binnen de filmsector het hoofd te bieden en talentontwikkeling in de regio te blijven stimuleren.

Lees hier meer over de organisatie van Cinesud.