Selectie Dutch Short Film Pitch 2024 bekend

Screen Talent NL en Go Short bundelen krachten voor kortfilmtalent uit heel Nederland.

In samenwerking met Screen Talent NL organiseert Go Short dit jaar voor het eerst de Dutch Film Pitch. Hier krijgen tien kortefilmprojecten de kans om hun project te pitchen bij filmprofessionals. De projecten worden allemaal ge(co-)produceerd in Nederland. Vijf zijn er al in productie, de andere vijf zijn nog in ontwikkeling. De vier winnende makers krijgen mooie geldprijzen en/of coaching op hun project.

De pitches

Op 5 april worden tijdens Go Short tien kortefilmprojecten van Nederlandse bodem gepitcht voor een publiek van filmprofessionals: vijf korte films in ontwikkeling en vijf korte films in uitvoering. Na de pitch worden er 1-op-1 meetings georganiseerd waarbij de deelnemende makers in gesprek gaan met belangrijke spelers uit de industrie, zoals korte film programmeurs en distributeurs. Met deze nieuwe pitchsessie bundelen Go Short en Screen Talent NL hun krachten om filmtalent uit heel Nederland te bereiken en te bedienen.

De films vallen dus in twee verschillende categorieën: de films in ontwikkeling en de films in uitvoering. In beide categorieën vallen er twee prijzen. De twee beste pitches ontvangen een bedrag van €4.000, bestaande uit een vrij te besteden deel en deel voor de inhuur van coaches. Deze awards worden beschikbaar gesteld door Screen Talent NL. De meest veelbelovende film in ontwikkeling ontvangt een coachingssessie van CineSud. En de meest veelbelovende film in productie ontvangt een coachingssessie van Cinema de Demain én toegang tot het Filmfestival van Cannes.

Kortom: een mooie springplank voor deze ambitieuze makers!

De makers

Uit de inzendingen die we binnen hebben gekregen naar aanleiding van onze oproep hebben we tien makers met mooie filmplannen uitgekozen:

  • Dahania Candelo met de film ‘TOLK’
  • Jor Broeder met de film ‘In The Belly of The Beast’
  • Amber Rozema met de film ‘NORA’
  • Eva Bonnevits met de film ‘Train Project’
  • Luciënne Venner met de film ‘She Moves Me’
  • Wiep Teeuwisse met de film ‘De Afvalligen’
  • Désirée Pfenninger mt de film ‘EVERY CHILD COSTS THE MOTHER ONE TOOTH’
  • Froukje van Wengerden met de film ‘De jaren waarin ik niet film’
  • Naomi Pacifique met de film ‘in the heart there is a stone’
  • Mateo Vega met de film ‘Panamericana Transatlantica’

Dutch Short Film Pitch bijwonen?

Wil je de Dutch Film Pitch bijwonen op vrijdag 5 april? Vraag dan uiterlijk 27 maart jouw Go Short-accreditatie aan via de website. Tot dan!