Trailer Bijt gelanceerd

Eerste beelden van speelfilmdebuut Guido Coppis.

Vandaag is de trailer gelanceerd voor het speelfilmdebuut Bijt van Guido Coppis. De film gaat later deze maand in wereldpremière tijdens het IFFR.

Bijt

Bijt is een donkere film op het snijvlak van drama, thriller en horror, die grotendeels werd opgenomen in Limburg. De film gaat over Mark, een destructieve man die lijdt aan een intense vorm van zelfhaat. Als hij de engelachtige Lisa ontmoet, ontstaat er een liefdevolle, maar bizarre band. De hoofdrollen worden gespeeld door Reinout Scholten van Aschat (Zee van Tijd) en Frieda Barnhard (Kiddo). Ook is acteur Johan Leysen te zien in wat uiteindelijk zijn laatste rol bleek voor zijn overlijden voorjaar 2023.

Bijt is de eerste lange speelfilm van regisseur Guido Coppis uit Venray en gaat in wereldpremière tijdens het IFFR op zaterdag 27 januari. De film maakt deel uit van de Bright Future competitie. Deze competitie staat in het teken van speelfilmdebuten die opvallen door hun originele onderwerpen en stijl, waarmee zij de voorhoede van de hedendaagse cinema vormen. De film kwam tot stand met steun van het Limburg Film Fonds, het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. De film is naar verwachting later dit voorjaar te zien in de Nederlandse bioscopen.