Ultraviolet wint De Avond van de Limburgse Korte Film 2024

Filmpubliek in zes Limburgse steden kiest film als favoriet.

Geplaatst op 26 september 2024

De korte film Ultraviolet van Veerle de Wilde is door het Limburgse filmpubliek uitgeroepen tot beste Limburgse korte film van het jaar. Dit gebeurde tijdens De Avond van de Limburgse Korte Film 2024 die CineSud in samenwerking met zes Limburgse filmtheaters organiseerde.

De Avond van de Limburgse Korte Film

Met De Avond van de Limburgse Korte Film willen de partijen structureel aandacht schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie en regionaal filmtalent en hun projecten dichterbij het publiek brengen, dat bovendien de winnaar bepaalt middels een audience voting. Deze film mag zich een jaar lang de beste Limburgse korte film van het jaar noemen. 

Dit jaar vond De Avond plaats op dinsdag 24 september om 20:00 uur in Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, HuB.Kerkrade, Filmhuis ZICHT Sittard, ECI Cultuurfabriek Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo. De geselecteerde films van 2024 waren Olli van Jeroen Mourmans, Ultraviolet van Veerle de Wilde, De mooiste tijd van je leven van Danae Grannetia, Modern Miense van Joeri Ritzen en Vogelkooi van Karel Konings.

De winnaar

Het massaal toegestroomde filmpubliek - dit jaar was de best bezochte editie ooit - koos uiteindelijk voor Ultraviolet als winnaar. De film kreeg zowel absoluut als reflatief de meeste stemmen. De maker krijgt van CineSud een cash geldprijs van €1.500. Ultraviolet gaat over Mathilde en haar strijd om in het reine te komen met de psychologische problemen van haar moeder terwijl ze op zoek gaat naar haar eigen vrouwelijke identiteit.

De Avond van de Limburgse Korte Film keert volgend jaar september weer terug in de Limburgse filmtheaters. Makers kunnen hun projecten vanaf maart 2025 insturen voor selectie.