Voorjaarscalls Limburg Film Fonds 2024 online

Dien je project uiterlijk 15 april in.

Vandaag zijn de regelingen gepubliceerd voor de voorjaarscall van het Limburg Film Fonds. Makers kunnen indienen voor ontwikkeling - lange producties en realisatie lange- en korte producties. De deadline voor inzenden is maandag 15 april.

Stimuleren

Het Limburg Film Office stimuleert Limburgse makers, projecten en de Limburgse filmindustrie door financiële bijdragen te verlenen aan de ontwikkeling en realisatie van producties. Filmmakers van binnen en buiten de provincie kunnen hun plannen indienen. Belangrijk is dat er samengewerkt wordt met makers en faciliteiten uit de regio en dat er gedraaid wordt op locatie in de provincie Limburg. 

Drie regelingen

Er zijn drie regelingen actief. De eerste is die voor de ontwikkeling van lange producties. Dit kunnen zowel fictie- als non-fictie projecten zijn. Makers kunnen een bijdrage krijgen van €4.000 voor de ontwikkeling van hun (mini)treatment of documentaireplan. Daarnaast is het mogelijk in te dienen voor een bijdrage om je korte of lange productie te realiseren. De maximale bijdrage is respectievelijk €12.000 en €40.000. 

Beoordeling en deadline

Aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke Externe Adviescommissie Film. Deze bestaat uit 3-5 personen in wisselende samenstelling. Via de website van Limburg Film Office is te zien wie lid zijn van de Adviescommissie. Begin april worden de commissieleden voor deze aanvraagronde bekend gemaakt. Wil je indienen met een project? Doe dit dan uiterlijk maandag 15 april vóór 17.00 uur. Lukt het je deze ronde niet? Geen nood: in het najaar is een herkansing met als deadline maandag 30 september 17.00 uur. 

Ga naar Limburg Film Office