Winnaar CineSud Zuidelijke Film Pitch 2024 bekend

Ilya Vierhout wint €2.000 voor De Albatros.

Voor het vierde jaar op rij werd de CineSud Zuidelijke Film Pitch georganiseerd tijdens het Zuidelijk Film Festival, dit jaar in samenwerking met CineZee, Cinecitta en het Zuidelijk Film Festival. Uit de inzendingen werden vier filmmakers geselecteerd. Het winnende project ging ervandoor met de hoofdprijs van €2.000.

CineSud Zuidelijke Film Pitch

In samenwerking met het Zuidelijk Film Festival organiseert CineSud sinds 2021 de CineSud Zuidelijke Film Pitch, speciaal voor makers uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen. Dit jaar werd de Zuidelijke Film Pitch georganiseerd i.s.m. CineZee, Cinecitta en het Zuidelijk Film Festival. Nieuwe makers met een gouden idee voor een korte productie pitchten tegenover een professionele jury.

Jury

Voorafgaand aan het Pitch Forum ontvingen de deelnemers coaching van Marie Lormeau. De jury bestond uit Jasper Naaijkens (directeur Cinecitta), Carolijn Lilipaly (Zeeland Film Commissioner) en Stefanie van Wijk (marketing communicatie coördinator CineSud). De Pitch vond plaats om 16.00 uur in het filmtheater Cinecitta in Tilburg. Tijdens de openingsavond werd de winnaar bekend gemaakt. Na een lang juryberaad werd het idee voor de korte film De Albatros van Ilya Vierhout tot winnaar van de productiebijdrage van €2.000 verkozen.