Yentl Vlachos geselecteerd voor International Pitching Forum

Yentl Vlachos via CineSud naar het Screen Talent Europe Pitching Forum in Noorwegen.

Yentl Vlachos is gekozen als de Nederlandse deelnemer voor het internationale Pitch Forum tijdens het Norwegian Short Film Festival. Het Pitch Forum is een samenwerkingsproject binnen Screen Talent Europe, waar CineSud de Nederlandse gatekeeper voor is. Dit jaar vindt het Pitching Forum weer on-site plaats tijdens The Norwegian Short Film Festival.

Pitch Forum

Het Screen Talent Europe Pitch Forum is een samenwerking tussen partners binnen het Screen Talent Europe-netwerk, dat talent hubs en emerging filmmakers uit heel Europa met elkaar verbindt, en vindt plaats tijdens The Norwegian Short Film Festival in Grimstad. CineSud is Nederlandse partner in Screen Talent Europe en gatekeeper voor dit project. Deelnemers maken kans op €4.000 voor een nieuw kortfilmproject, en krijgen bovendien toegang tot industry- en netwerk-activiteiten van het festival, allemaal op kosten van CineSud en het Screen Talent Europe-netwerk. Het industry programma omvat onder meer trainingen, masterclasses en een receptie met aanwezige Screen Talent Europe partners en filmtalenten uit heel Europa.

Uit bijna de inzendingen zijn 12 deelnemers geselecteerd. CineSud zal één Nederlandse deelnemer afvaardigen naar de pitch: Yentl Vlachos met het fictie-project Wet Boy. Yentl presenteert het project tijdens het Pitch Forum aan een jury en publiek. Haar film gaat over Sef, een 19-jarige jongen uit Limburg, die worstelt met zijn seksualiteit en verliefd wordt op zijn beste vriend. Wet Boy volgt Sef op zijn reis van zelfontdekking en acceptatie, terwijl hij geconfronteerd wordt met de uitdagingen van identiteit en liefde in een conservatieve omgeving.