Zuidelijke Film Pitch 2023

Speciaal voor makers uit Limburg, Brabant, Zeeland en Vlaanderen.

Enkele keren per jaar organiseert CineSud een Pitching Forum waar een selectie makers hun project kan pitchen tegenover een professionele jury. De Zuidelijke Film Pitch wordt dit jaar georganiseerd i.s.m. CineZee en het Zuidelijk Film Festival en vindt plaats op vrijdag 12 mei. Geselecteerde deelnemers ontvangen pitch training en pitchen hun filmidee tegenover een professionals jury. De winnaar ontvangt €2.000 productiebudget.

Zuidelijke Film Pitch

CineSud stimuleert nieuwe filmmakers en industry professionals op allerlei manieren. Zo organiseren we FilmLab Zuid en Writers Rooms, maar bieden we ook mogelijkheden voor co-financiering. Met het Pitching Forum willen we kansrijke plannen van filmmakers weer een duwtje in de rug geven. Het winnende filmplan voor deze Zuidelijke Film Pitch krijgt een bijdrage in het productiebudget van €2.000 aangeboden. Het Pitch Forum vindt plaats op vrijdag 12 mei om 16.00 uur in Cinecitta Tilburg. Je pitcht tegenover een professionals-jury. Later die avond wordt tijdens het openings-event van het Zuidelijk Film Festival de winnaar bekend gemaakt. Afsluitend vinden er de networking-drinks plaats, waar je nog kunt netwerken met de aanwezigen. 

Programma

01-05-2023
12-05-2023
10:00 tot 12:00
Pitch-training Online

Selectiecriteria

Je kunt je project indienen via het formulier onderaan deze pagina. Het Pitching Forum staat open voor projecten in alle soorten en maten. Of het nu een format voor bijvoorbeeld een webserie, fictie- of documentaire-project is. Belangrijke criteria bij de selectie van plannen zijn:

 • je bent een maker afkomstig uit of woonachtig in Limburg, Noord-Brabant, Zeeland of Vlaanderen
 • het project moet binnen één jaar gedraaid en opgeleverd kunnen worden
 • het project is (voor de maker) vernieuwend, urgent en relevant
 • projecten die een band hebben met een van de regio's (inhoudelijk, draaidagen, samenwerkingen, etc.) hebben een pré
 • de bijdrage vanuit het Pitching Forum kan alleen gebruikt worden voor aan de productie-fase gerelateerde kosten

Uit alle inzendingen worden maximaal vijf makers met hun plannen uitgekozen. Zij pitchen hun plan vervolgens tegenover een jury bestaande uit industry professionals. De winnaar ontvangt €2.000 productiebudget, beschikbaar gesteld door CineSud, CineZee en het Zuidelijk Film Festival.

Zuidelijk Film Festival

De CineSud Zuidelijke Film Pitch vindt plaats in samenwerking met het Zuidelijk Film Festival, dat 12-13 mei 2023 plaatsvindt in Cinecitta (Tilburg). Lees hier meer over het Zuidelijk Film Festival.

Aanmelden

Meld je via het formulier hieronder aan voor de CineSud Zuidelijke Film Pitch 2022.

 • Deadline: vrijdag 24 april 2023, 17:00 uur

  * Let op: voor deze editie van het Pitching Forum komen alleen makers uit Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Vlaanderen in aanmerking voor selectie.

  Meld je hier aan!

  Dien in voor het Pitch Forum!

  Via de button hieronder kun je je aanmelden voor het Pitch Forum. Lever al je bestanden aan in het Nederlands en in één PDF-file van max. 8 pagina's en max. 5 mb. Voldoet je aanmelding niet aan deze voorwaarden, dan kunnen we niet garanderen dat deze zal worden gelezen door de selectie-commissie.

  • Motivatie (max. 1 pagina);
  • Tagline, logline, synopsis, genre, format (fictie, documentaire, web, tv, etc.), duur van het project (1 pagina);
  • Regievisie/jouw visie (max. 2 pagina's);
  • Korte biografieën van jezelf en medewerkers (cast en (belangrijkste) crew-leden) (1 pagina);
  • Moodboard en/of andere relevante info (screeners van evt. eerder werk worden aanbevolen);
  • (Indicatie van het) budget en dekkingsplan (als je al financiering hebt, laat het ons weten!).
  Dien hier in!

  Contact us.

  Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

  Contact us!