De Avond van de Limburgse Korte Film 2024

Welke film wordt dit jaar favoriet van het Limburgse filmpubliek?

Ook dit jaar vindt in september De Avond van de Limburgse Korte Film plaats. Op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip kun je in zes Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie van de beste recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud.

Call | Dien nu in voor De Avond van de Limburgse Korte Film!

Deadline: zaterdag 15 juni, 23.59 uur

Klik hier om in te dienen!

De Avond van de Limburgse Korte Film

Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en de Limburgse filmhuizen sinds 2021 de handen ineen met De Avond van de Limburgse Korte Film. Deelnemende theaters zijn Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, HuB. Kerkrade, Filmhuis ZICHT Sittard, ECI Cultuurfabriek Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo.

In elk theater wordt op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip de selectie films vertoond. Deze worden begeleid door inleidingen van de makers. In elk theater is minimaal één maker aanwezig voor een live Q&A. Na afloop van de vertoning kan het publiek per theater stemmen op hun favoriet. De dag na de vertoning maakt CineSud via haar website de over-all publieksfavoriet bekend. Deze film wint een geldbedrag van €1.500, beschikbaar gesteld door CineSud. 

Stuur nu je film in!

Wil je je film insturen voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2024? Stuur deze dan in via de button hieronder. Lees goed alle details door in de drie uitklapbare bullets.

Deadline: zaterdag 15 juni, 23:59 uur
Bekendmaking
selectie: de selectie begin juli bekend gemaakt

  Wie zoeken we?
  Wat zoeken we?
  Wat dien ik aan te leveren?
  Dien hier je film in!

  Welke films kan ik dit jaar zien?

  De selectie films voor 2024 wordt begin juli bekend gemaakt. Filmmakers kunnen tot en met zaterdag 15 juni 23.59 uur hun films insturen om kans te maken op een selectie. Er worden maximaal 6 films geselecteerd. 

  Waar kan ik deze films zien?

  Op dinsdag 24 september om 20.00 uur kun je gelijktijdig terecht in onderstaande filmtheaters. In elk theater is een vertegenwoordiger van een van de films aanwezig voor een korte Q&A.

  De deelnemende theaters zijn:
  - Lumière Cinema Maastricht
  - HuB.Kerkrade
  - Filmhuis De Spiegel Heerlen
  - Filmhuis ZICHT Sittard 
  - ECI Cultuurfabriek Roermond
  - Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo

  Tickets zijn beschikbaar via de bovenstaande theaters! Welke theater ga jij bezoeken? 

  Pareltjes van eigen bodem

  Laat je verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. In elk theater is tevens minimaal één maker aanwezig voor een Q&A. Winnaars van eerdere edities waren Convoi Exceptionnel (Genio de Groot, 2021) en What Killed Timmy Benson (Nick Cremers, 2022) en Magma (Luca Meisters, 2023).

  Contact us.

  Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

  Contact us!