DocLab 2023

Ontwikkel- en maaktraject voor documentaires van nieuwe makers.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. Naast een ShortsLab voor fictie-projecten, is er sinds twee jaar ook specifiek een DocLab voor non-fictie projecten. Binnen DocLab krijgen makers zowel coaching als productiebudget voor een korte productie.

DocLab 2023

Het DocLab is een ontwikkel- en maaktraject voor nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Met nieuwe filmmakers bedoelen we makers die niet meer dan drie (professionele) producties op hun naam hebben staan. Het DocLab staat open voor non-fictie projecten. Geselecteerde makers en projecten krijgen een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en een bijdrage krijgen in het productiebudget. Enkele succesvolle eerdere producties die binnen het CineSud DocLab werden gemaakt zijn De Nieuwe Limburger (Kim de Bis), Oma Finy (Jascha Neutelings) en Gelukszoeker(tje)s (Jamil Makhoul).

Voor de 2023-editie van het DocLab zijn we op zoek naar één docu-project. CineSud draagt hierin €7.000 bij aan het productiebudget. Het is makers toegestaan co-financiering te zoeken, maar geselecteerde projecten dienen hoe dan ook gerealiseerd te worden binnen het tijdspad van het Lab en met de bijdrage die wordt verstrekt. Het DocLab is zodoende nadrukkelijk geen financieringsinstrument, maar een ontwikkel- en maaktraject waarbij de beschikbaar gestelde productiemiddelen een extra steun in de rug zijn.

Projecten die geselecteerd worden voor het CineSud DocLab doorlopen in het voorjaar een coachingstraject dat wordt afgestemd op de behoeften van de maker(s). Na de draaiperiode is er nog een coachingstraject op gebied van post-productie en distributie. De producties dienen 1 oktober van hetzelfde kalender jaar te zijn afgerond. Ze gaan vervolgens in voorpremière tijdens een speciaal evenement in Limburg. Geselecteerde makers committeren zich aan de planning en voorwaarden.

Ik wil me aanmelden!

Aanmelden staat open voor iedere nieuwe filmmaker uit Nederland, België en Duitsland. Je vindt alle voorwaarden en het aanmeldformulier hieronder. Aanmelden voor DocLab 2023 kan tot uiterlijk 1 december 2022, 23.59 uur.

De inzendingen worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit industry professionals. 

Voorwaarden CineSud DocLab
Stuur nu je filmplan in voor het CineSud DocLab 2023!

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het DocLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!