DocLab 2023

Ontwikkel- en maaktraject voor documentaires van nieuwe makers.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. Naast een ShortsLab voor fictie-projecten, is er sinds twee jaar ook specifiek een DocLab voor non-fictie projecten. Binnen DocLab krijgen makers zowel coaching als productiebudget voor een korte productie.

DocLab 2023

Het DocLab is een ontwikkel- en maaktraject voor nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Met nieuwe filmmakers bedoelen we makers die niet meer dan drie (professionele) producties op hun naam hebben staan. Het DocLab staat open voor non-fictie projecten. Geselecteerde makers en projecten krijgen een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en krijgen een bijdrage in het productiebudget. Enkele succesvolle eerdere producties die binnen het CineSud DocLab werden gemaakt zijn De Nieuwe Limburger (Kim de Bis), Oma Finy (Jascha Neutelings) en Gelukszoeker(tje)s (Jamil Makhoul).

Projecten die geselecteerd worden voor het CineSud DocLab doorlopen in het voorjaar een coachingstraject dat wordt afgestemd op de behoeften van de maker(s). Na de draaiperiode is er nog een coachingstraject op gebied van post-productie en distributie. De producties dienen 1 oktober van hetzelfde kalender jaar te zijn afgerond. Ze gaan vervolgens in voorpremière tijdens een speciaal evenement in Limburg. Geselecteerde makers committeren zich aan de planning en voorwaarden.

Programma

Een globale planning van het DocLab vind je hieronder. Dit programma geldt voor geselecteerde deelnemers. Naast deze sessies is er per deelnemend team een mentor beschikbaar voor productionele ondersteuning en begeleiding.

12 februari
3 maart
Data worden nader bepaald
09:30 tot 10:00
Kick-off Meeting Online
10:00 tot 12:30
Masterclass | Financiering & Productie Online
13:30 tot 17:00
Discussie | Projecten & Budget Online

Deelnemer & Project 2023

Voor CineSud DocLab is dit jaar één documentaire project geselecteerd die naast een bijdrage in het productiebudget ook coaching krijgen aangeboden.

Meet the Coach

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het DocLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!