DocLab 2024

Ontwikkel- en maaktraject voor documentaires van nieuwe makers.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers, van nieuw naar gevestigd talent en van korte naar lange producties. Binnen DocLab krijgen makers zowel coaching als productiebudget voor een korte non-fictie productie.

DocLab 2024

Het DocLab is een ontwikkel- en maaktraject voor nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Met nieuwe filmmakers bedoelen we makers die niet meer dan drie (professionele) producties op hun naam hebben staan. Het DocLab staat open voor korte non-fictie projecten (maximaal 24 minuten). Geselecteerde makers en projecten krijgen een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie. Tevens krijgen ze een productiebudget, waarmee de film hoe dan ook gemaakt moet kunnen worden. In 2024 zijn de productiebijdragen voor de geselecteerde projecten flink hoger: er is €10.000 beschikbaar voor twee projecten. Deelnemers mogen maximaal €10.000 bij financieren uit externe bronnen. 

Hoe ziet het traject eruit?

Projecten die geselecteerd worden voor het CineSud DocLab doorlopen in het voorjaar een coachingstraject dat wordt afgestemd op de behoeften van de maker(s). Na de draaiperiode is er nog een coachingstraject op gebied van post-productie en distributie. De producties dienen vóór 1 oktober van het kalenderjaar van het Lab afgerond te zijn en zullen in exclusieve voorpremière gaan tijdens een speciaal evenement in Limburg.

De planning van het DocLab vind je hieronder (indien er reeds concrete data bekend zijn, zijn deze genoemd). Dit programma geldt voor geselecteerde deelnemers. Naast deze sessies is er per deelnemend team een mentor beschikbaar voor productionele ondersteuning en begeleiding.

Programma 2024

Dit programma is momenteel onder ontwikkeling en zal in december worden bijgewerkt. Geselecteerde deelnemers ontvangen een gedetailleerder programma.

Residentie 1 | Heerlen
Residentie 2 | Maastricht
Production Stage | Online
09:00 tot 17:00
26 januari 2024 Masterclass & Groepsessie: Financiering en Productie & ShortsLab Special
10:00 tot 17:00
27 januari 2024 Groepssessie 1: Masterclass & Pitchen
10:00 tot 17:00
28 januari 2024 Groepssessie 2: Projectontwikkeling

Deelnemer & Project 2024

Voor CineSud DocLab zijn dit jaar drie projecten geselecteerd die coaching krijgen aangeboden binnen het traject. Daarnaast krijgen twee van de drie een bijdrage in het productiebudget.

Meet the Coach

Voor DocLab 2024 zal John Appel onze deelnemers coachen. Hij begeleidt projecten van de deelnemers in hun verdere ontwikkeling gedurende het jaar.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het DocLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!