DocLab 2024

Ontwikkel- en maaktraject voor documentaires van nieuwe makers.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers, van nieuw naar gevestigd talent en van korte naar lange producties. Binnen DocLab krijgen makers zowel coaching als productiebudget voor een korte non-fictie productie.

Meld je aan voor DocLab 2024!

DocLab 2024

Het DocLab is een ontwikkel- en maaktraject voor nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Met nieuwe filmmakers bedoelen we makers die niet meer dan drie (professionele) producties op hun naam hebben staan. Het DocLab staat open voor korte non-fictie projecten (maximaal 24 minuten). Geselecteerde makers en projecten krijgen een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie. Tevens krijgen ze een productiebudget, waarmee de film hoe dan ook gemaakt moet kunnen worden. In 2024 zijn de productiebijdragen voor de geselecteerde projecten flink hoger: voor één project is €10.000 beschikbaar, voor een tweede project €5000. Deelnemers mogen maximaal €10.000 bij financieren uit externe bronnen. 

Hoe ziet het traject eruit?

Projecten die geselecteerd worden voor het CineSud DocLab doorlopen in het voorjaar een coachingstraject dat wordt afgestemd op de behoeften van de maker(s). Na de draaiperiode is er nog een coachingstraject op gebied van post-productie en distributie. De producties dienen vóór 1 oktober van het kalenderjaar van het Lab afgerond te zijn en zullen gaan in exclusieve voorpremière tijdens een speciaal evenement in Limburg.

De planning van het DocLab vind je hieronder (indien er reeds concrete data bekend zijn, zijn deze genoemd). Dit programma geldt voor geselecteerde deelnemers. Naast deze sessies is er per deelnemend team een mentor beschikbaar voor productionele ondersteuning en begeleiding.

Programma 2024

19.01.2024
16.03.2024
17.03.2024
Data nader bepaald
09:30 tot 10:00
Kick-off Meeting Heerlen
10:00 tot 12:30
Masterclass | Financiering en Productie Heerlen
13:30 tot 17:00
Groepssessie | Projecten & Begroting Discussie Heerlen

Ik wil me aanmelden!

Aanmelden voor het CineSud DocLab 2024 staat open voor alle nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Lees alle voorwaarden en vind het aanmeldformulier hieronder. Aanmelden voor DocLab 2024 kan tot uiterlijk vrijdag 1 december 2023, 23.59 uur.

De inzendingen worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit industry professionals.

Voorwaarden CineSud DocLab

Meld je aan voor CineSud DocLab 2024!

Stuur nu je documentaireplan in!

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het DocLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!