DocRoom 2023

Ontwikkeltraject voor non-fictie ideeën.

Veel nieuwe filmmakers nemen te weinig tijd voor het grondig doorontwikkelen van een filmplan, zowel artistiek als zakelijk. Met de introductie van de Writers Rooms voor fictie en documentaire biedt CineSud makers inmiddels al jarenlang tools aan hierin stappen te zetten.

Meld je nu aan voor DocRoom in de periode oktober 2023!

Meld je aan voor DocRoom 2023!

DocRoom

Elk jaar organiseert CineSud Writers Rooms. Deze Writers Room is er voor film- en AV-makers die werken vanuit een documentaire-onderwerp. Maximaal vier deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun script en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen.

Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog één- of tweemaal samen en bespreken ze de voortgang met elkaar en de coach. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot.

Praktische informatie

De DocRoom wordt georganiseerd tijdens DocDays. De eerste sessie vindt plaats op vrijdag 6 oktober, 10.00-16.00 uur in Filmhuis ZICHT in Sittard. In november is er een follow-up online sessie (planning in overleg). 

Datum: zaterdag 7 oktober, 10.00-16.00 uur

Locatie: Filmhuis ZICHT, Ligne 3, Sittard

Kosten: €100 (incl. BTW), lunch en online sessie

Deadline: 
dinsdag 5 september 2023, 12:00 uur 

Hou er rekening mee dat er maar één filmmaker per project aan de coaching kan deelnemen en dat de filmplannen gedeeld worden met de overige deelnemers om zo de inhoudelijke discussie en analytische vaardigheden optimaal te stimuleren. Het is mogelijk om je mede-scenarist of bijv. regisseur mee te nemen naar de sessies, in dat geval geldt een toeslag van €60 op de vermelde prijs.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor DocRoom? Vul dan onderstaand formulier in en upload je documentaireplan/-idee. 

  • Deadline: dinsdag 5 september 2023, 12:00 uur.

Je hoort binnen twee weken na je aanmelding of je geselecteerd bent. 

Inschrijven kan via de link hieronder. Lees eerst de voorwaarden. 

Wat moet je aanleveren?
Klik hier om je aan te melden!

Writers Room (Fictie) & DocRoom is een format van film hub CineSud waarin makers vrij en zonder productie-dwang film- en documentaire-ideeën kunnen doorontwikkelen.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!