Masterclass | Poten in de klei: Case-study - De Man uit Rome

In gesprek met Jaap van Heusden en Luca Meisters.

Case-study: De Man uit Rome

Films draaien in de polder, dat is toch de droom van elke regisseur? Maar er zitten ook behoorlijk wat uitdagingen aan het draaien buiten de Randstad; reis- en hotelkosten, maar ook regelrechte cultuurverschillen, zelfs binnen een land zo klein als Nederland. Tijdens de masterclasses-reeks ‘Poten in de klei’ gaan we in gesprek met filmmakers die zich daar niet door laten tegenhouden. Wat zijn hun ervaringen en welke tips en tricks hebben ze voor filmmakers die in hun modderige voetstappen willen volgen?

Jaap van Heusden (De Nieuwe Wereld, In Blue) regisseerde de speelfilm De Man uit Rome en Luca Meisters (Nova, Magma) stond hem daarbij ter zijde voor de kindercasting en als regie-assistent.

De Man uit Rome vertelt het verhaal van een sceptische onderzoekspriester Filippo (37) die in opdracht van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Voor de film reisden cast en crew dus ook naar Limburg. Wat waren de uitdagingen die daarbij op hun pad kwamen? Wat leverde het op? Wat hadden ze anders gedaan als ze het nog eens mochten doen?

Praktische info

Tijdens de masterclass is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan de gastsprekers. De masterclass vindt live (online) plaats via onze Facebook-pagina en is dus gratis toegankelijk. 

Vrijdag, 2 december 15:00 - 16:30 uur
live via onze Facebook-pagina 
taal: Nederlands

Over de gastsprekers

Jaap van Heusden (1979, Utrecht) studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie. Hij debuteerde in 2005 met de korte film Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld. Gedurende zijn carrière regisseerde hij verschillende korte films en documentaires en tv-films. Hij maakte onder meer de lange speelfilms Win/Win, De Nieuwe Wereld en In Blue. Met die laatste film won hij drie Gouden Kalveren. Ook werden zijn films geselecteerd en bekroond op diverse internationale film festivals. De man uit Rome is zijn meest recente speelfilm. 

Luca Meisters (1996, Maastricht) studeerde in 2019 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Haar afstudeerfilm Elf ging in 2020 in première op het International Short Film Festival Oberhausen. In 2020 heeft ze samen met IJswater Films haar korte debuutfilm Nova gemaakt die in 2021 in premiere ging en 'the Certificate of the Ecumenical Jury' won op het International Short Filmfestival Oberhausen. Dit jaar draaide ze haar korte film Magma. Luca is ook werkzaam als regie assistent, casting assistent en kindercoach bij verschillende theater en film producties. ​​​​​​​Ze heeft de kindercasting en de regie-assistentie gedaan voor De Man uit Rome

Heb je al prangende vragen voor onze gastspreker(s)? Stuur deze dan naar [email protected].

Neem contact met ons op.

Heb je meer vragen? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!