REwriteIT 2023

Feature ScriptLab van CineSud i.s.m. Filmfestival Oostende.

Na het succes van het CineSud ScriptLab 2019, 2020 en 2021 slaan CineSud en Filmfestival Oostende in 2023 de handen ineen en presenteren een nieuw, grensoverschrijdend ScriptLab voor eerste of tweede speelfilmscripts: REwriteIT.

Heb je één of meerdere (gerealiseerde) korte films geschreven en werk je momenteel aan je eerste of tweede speelfilm idee, dan ben je van harte welkom voor dit intensieve Lab dat plaats zal vinden van 30 januari 2023 tot en met 30 november 2023. Naast twee residencies - tijdens het Filmfestival Oostende (België) en het SHIFT Film Festival te Roermond (Nederland) - bestaat het programma uit online coaching-sessies. Deelname staat open voor twee filmmakers uit Nederland en twee uit België.

REwriteIT 2023

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Na de eerste residentie wordt met elke deelnemer een persoonlijk ontwikkelplan bepaald. Het Lab omvat twee meerdaagse residenties met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie-sessies met acteurs en coaching-sessies in Oostende (België) en Roermond (Nederland). Tussen de twee residenties vinden er online coaching-sessies plaats met de coaches.

De coaches van deze eerste REwriteIT-editie worden spoedig bekend gemaakt. Coaches tijdens eerdere edities waren onder meer Rogier de Blok, Moniek Kramer, Marietta von Hausswolff en Anne Gensior.

Programma | REwriteIT 2023 Schematisch overzicht jaarplanning
"High value coaching and feedback opportunities like this are invaluable to kickstart your career." Jack Goessens

Meld je nu aan voor REwriteIT 2023

Aanmelden voor het REwriteIT 2023 kan tot uiterlijk zondag 11 december 2022, 23:59 uur. Aanvragen dienen in het Nederlands te worden ingestuurd. Deelname staat open voor filmmakers uit Nederland en Nederlandstalig België. De vier geselecteerde plannen worden op woensdag 11 januari 2023 bekend gemaakt.

De kosten voor deelname aan het Lab bedragen €1.500 (excl. BTW). Een deel van de deelnamekosten wordt mogelijk vergoed door je nationale of regionale filmfonds, informeer naar de mogelijkheden. Voor eerdere edities van het CineSud ScriptLab was dit bijvoorbeeld mogelijk via het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Limburg Film Fonds.

Wil jij een van de eerste deelnemers zijn van REwriteIT: Feature ScriptLab? Lees dan de voorwaarden hieronder en stuur je inschrijving in via de button onder 'Ik wil me aanmelden!'.

Voorwaarden | REwriteIT 2023 Waar moet je aan voldoen om mee te kunnen doen?

Ik wil me aanmelden!

Gelieve het volgende in één pdf-bestand van maximaal 15 pagina's en maximaal 5mb in de genoemde volgorde aan te leveren:

  • Een (overzichts)pagina met kerninformatie: tagline, logline, synopsis, genre, beoogde speelduur, etc. (max. 1 pagina)*;

  • (mini)treatment (min. 9 - max. 10 pagina's)*;

  • Een motivatiebrief met daarin je motivatie om deel te willen nemen aan dit programma en specifieke uitdagingen/vragen waar je mee worstelt bij dit project (max. 2 pagina's)*;

  • Artistieke visie op het project en zelfreflectie als maker (max. 2 pagina's)*;

  • Een moodboard of andere relevante informatie (max. 1 pagina)*;

  • (Korte) CV van jezelf (en eventueel van de co-schrijver), inclusief links naar eerder (verfilmd) werk (tijdens het Filmfestival Oostende zullen we een screening organiseren met eerdere korte films van deelnemers) (max. 1 pagina)*;

De voertaal is Nederlands.

Meld je hier aan!

CineSud x Filmfestival Oostende

REwriteIT: Feature ScriptLab is een nieuwe samenwerking tussen CineSud en Filmfestival Oostende. Filmfestival Oostende (FFO) is een van de grootste filmfestivals van België, dat zich onderscheidt met een uniek Vlaams filmprogramma en een inclusief, publieksvriendelijk, maar vooral sfeervol karakter. Tijdens tien dagen FFO, transformeert Oostende in een bruisend stadsfestival waar internationale en nationale (film)professionals samenkomen en een omvangrijk publiek van zowel cinefielen, Oostendenaren als toeristen genieten van het grote aanbod aan films en events.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!