REwriteIT 2023

Feature ScriptLab van CineSud i.s.m. Filmfestival Oostende.

Na het succes van het CineSud ScriptLab 2019, 2020 en 2021 slaan CineSud en Filmfestival Oostende in 2023 de handen ineen en presenteren een nieuw, grensoverschrijdend ScriptLab voor eerste of tweede speelfilmscripts: REwriteIT. REwriteIT is er voor filmmakers die werken aan hun eerste of tweede speelfilm-idee.

REwriteIT 2023

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Na de eerste residentie wordt met elke deelnemer een persoonlijk ontwikkelplan en -route bepaald. 

Het Lab omvat twee meerdaagse residenties met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie-sessies met acteurs en coaching-sessies in Oostende (België) tijdens het Filmfestival Oostende (30 januari - 4 februari) en Nederlands Filmfestival (22-26 september) in Utrecht (Nederland). Tussen de twee residenties vinden er online coaching-sessies plaats met de coaches.

Deelnemers worden begeleid door twee vaste coaches, waaronder Jolein Laarman (Do Not Hesitate, Kauwboy) en Stijn Coninx (Daens, Marina).
Coaches tijdens eerdere edities waren onder meer Rogier de Blok, Moniek Kramer, Marietta von Hausswolff en Anne Gensior.

Programma

Programma | REwriteIT 2023 Klik hier om de schematische jaarplanning van het Lab te bekijken.
"High value coaching and feedback opportunities like this are invaluable to kickstart your career." Jack Goessens

Selectie REwriteIT 2023 

Ontmoet de allereerste deelnemers van REwriteIT! 

Meet the Coaches

De coaches voor de eerste editie van REwriteIT 2023 zijn bekend! De deelnemers worden begeleid door twee vaste coaches, Jolein Laarman van o.a. Do Not Hesitate waar ze een Gouden Kalf mee won voor beste scenario tijdens het Nederlands Film Festival 2022 & Academy Award genomineerde Stijn Coninx bekend van o.a. Daens waarvoor hij de Oscar nominatie Beste niet-Engelse film behaalde in 1992. 

CineSud x Filmfestival Oostende

REwriteIT: Feature ScriptLab is een nieuwe samenwerking tussen CineSud en Filmfestival Oostende. Filmfestival Oostende (FFO) is een van de grootste filmfestivals van België, dat zich onderscheidt met een uniek Vlaams filmprogramma en een inclusief, publieksvriendelijk, maar vooral sfeervol karakter. Tijdens tien dagen FFO, transformeert Oostende in een bruisend stadsfestival waar internationale en nationale (film)professionals samenkomen en een omvangrijk publiek van zowel cinefielen, Oostendenaren als toeristen genieten van het grote aanbod aan films en events.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!