ShortsLab 2022

Speciaal voor makers die werken aan hun eerste, tweede of derde korte productie.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. De basis hiervan is het reeds jarenlang succesvol opererende ShortsLab, waarbinnen makers zowel coaching als productiebudget krijgen voor een korte film.

ShortsLab 

Het ShortsLab richt zich op makers die een eerste, tweede of derde (professionele) korte film willen maken. Binnen het ShortsLab worden jaarlijks gemiddeld drie projecten uitgekozen die een trainingsprogramma van een jaar en een financiële bijdrage in het productiebudget (+- €6000) krijgen aangeboden. Het trainingsprogramma bestaat uit masterclasses en coachingsessies op basis van het eigen script op het gebied van onder meer productie, script, regie, edit en distributie. Het traject start jaarlijks in januari en in december moeten de films zijn afgerond. De films duren maximaal 8 minuten.

CineSud Shorts producties

Producties die gemaakt worden met enkel de bijdrage vanuit het Shorts Lab en die verder doorontwikkeld worden in het coachingstraject vallen onder de noemer CineSud Shorts producties. Deze projecten hebben een budget van minimaal €10.000, CineSud brengt hiervan €6.000 in. Het overige budget moet door de maker worden ingebracht middels crowdfunding of andere middelen. Van het productiebudget wordt voor CineSud een symbolisch bedrag van €1.000 gereserveerd voor het gehele coachingstraject, een speciale voorpremière en ondersteuning bij de distributie. De films moeten binnen het kalenderjaar van de toekenning worden afgerond.

Deelnemers ShortsLab 2022

Het Shorts Lab is bedoeld voor nieuwe filmmakers uit voornamelijk Nederland en Vlaanderen. Met nieuwe filmmakers bedoelen we makers – jong en oud – die niet meer dan drie vrije (professionele) producties op hun naam hebben staan. Het Shorts Lab staat open voor zowel fictie- als non-fictie projecten in elke vorm en stijl en in elk genre. Er worden elk jaar gemiddeld drie projecten geselecteerd die een persoonlijk en op hun plan afgestemd coachingstraject doorlopen.

Programma

Een globale planning van het ShortsLab vind je hieronder. Dit programma geldt voor geselecteerde deelnemers. Naast deze sessies is er per deelnemend team een mentor beschikbaar voor productionele ondersteuning en begeleiding.

Maart
April
Na de casting
Oktober
December
10:00 tot 18:00
Writer’s Room | Scenario | Sessie 1 05-03-2022
10:00 tot 17:00
Masterclass & Coaching | Financiering en productie 06-03-2022

Deelnemers & Projecten 2022

Decision makers & Coaches 2022

Deelnemers & Projecten 2021

ShortsLab Supported Projects

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het ShortsLab? Of wil je alvast op de lijst komen te staan voor aankomende calls? Stuur ons dan een bericht.

Contact us!