ShortsLab 2023

Ontwikkel- en maaktraject voor korte films van nieuwe makers.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. De basis hiervan is het reeds jarenlang succesvol opererende ShortsLab, waarbinnen makers zowel coaching als productiebudget krijgen voor een korte film.

ShortsLab 2023

Het ShortsLab is een ontwikkel- en maaktraject voor nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Met nieuwe filmmakers bedoelen we makers die niet meer dan drie (professionele) producties op hun naam hebben staan. Het ShortsLab staat open voor fictie- projecten in elke vorm en stijl en in elk genre. Er worden elk jaar gemiddeld drie projecten geselecteerd die een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject doorlopen op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en een bijdrage krijgen in het productiebudget van de film. Enkele succesvolle eerdere producties die binnen het CineSud ShortsLab werden gemaakt zijn Wild (Jan Verdijk), Wall#4 (Lucas Camps), Funkele (Nicole Jachmann) en Convoi Exceptionnel (Genio de Groot). 

Voor de 2023-editie van het ShortsLab zijn we op zoek naar twee fictie-projecten. CineSud draagt hierin €8.000 bij aan het productiebudget. Het is makers toegestaan co-financiering te zoeken, maar geselecteerde projecten dienen hoe dan ook gerealiseerd te worden binnen het tijdspad van het Lab. Het ShortsLab is zodoende nadrukkelijk geen financieringsinstrument, maar een ontwikkel- en maaktraject waarbij de beschikbaar gestelde productiemiddelen een extra steun in de rug zijn.

Projecten die geselecteerd worden voor het CineSud ShortsLab doorlopen in het voorjaar een coachingstraject dat wordt afgestemd op de behoeften van de maker(s). Na de draaiperiode is er nog een coachingstraject op gebied van post-productie en distributie. De producties dienen in november van hetzelfde kalender jaar te zijn afgerond. Ze gaan vervolgens in voorpremière tijdens een speciaal evenement in Limburg. Geselecteerde makers committeren zich aan de planning en voorwaarden.

Ik wil me aanmelden!

Aanmelden staat open voor iedere nieuwe filmmaker uit Nederland, België en Duitsland. Je vindt alle voorwaarden en het aanmeldformulier hieronder. Aanmelden voor het ShortsLab 2023 kan tot uiterlijk 1 december 2022, 23.59 uur.

De inzendingen worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit industry professionals. 

Voorwaarden CineSud ShortsLab
Stuur nu je filmplan in voor het CineSud ShortsLab! 2023

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het ShortsLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!