ShortsLab 2024

Ontwikkel- en maaktraject voor korte films van nieuwe makers.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers, van nieuw naar gevestigd talent en van korte naar lange producties. Binnen ShortsLab krijgen makers zowel coaching als productiebudget voor een korte fictie-productie.

Ben je een documentairemaker?
Klik hier voor meer info en om je aan te melden voor DocLab 2024.

Meld je aan voor ShortsLab 2024!

ShortsLab 2024

Het ShortsLab richt zich op makers die een eerste, tweede of derde (professionele) korte film willen maken. Als onderdeel van het programma krijgen de geselecteerde filmmakers niet alleen coaching en begeleiding op maat, maar ontvangen ze tevens een productiebudget, waarmee de film hoe dan ook gemaakt moet kunnen worden. In 2024 worden de bijdragen per project flink verhoogd: voor twee projecten is €15.000 beschikbaar en voor een project €10.000. Deelnemers mogen maximaal €10.000 bij financieren uit externe bronnen. Daarnaast wordt de opzet van het programma aangepast. Er is nu een duidelijke scheiding tussen de development stage en de production stage

Hoe ziet het traject eruit?

Geselecteerde deelnemers voor het programma doorlopen sowieso twee development-residencies in de periode januari - maart 2024. Na deze residenties beslist CineSud of en welke projecten de realisatie bijdrage ontvangen en de production stage in kunnen. Bij indienen van de projecten committeren deelnemers zich aan het afronden van het project indien deze wordt gekozen voor de production stage - ongeacht of de eventuele co-financiering slaagt of niet.

De projecten die geselecteerd worden voor de production stage, ontvangen in de periode t/m december verdere coaching op o.a. regie, post-productie en distributie. Het traject start jaarlijks in januari en in december moeten de films zijn afgerond. De films duren maximaal 10 minuten. De gedetailleerde planning wordt in overleg bepaald, hierbij ook rekening houdend met de (distributie)wensen van de deelnemer.

Programma 2024

Een globale planning van het ShortsLab vind je hieronder. Dit programma geldt voor de geselecteerde deelnemers.

Residentie 1 | Heerlen
Residentie 2 | Maastricht
Production Stage
09:30 tot 17:00
19 januari 2024
10:00 tot 17:00
20 januari 2024
10:00 tot 17:00
21 januari 2024

Ik wil me aanmelden!

Aanmelden voor het CineSud ShortsLab 2024 staat open voor alle nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Lees alle voorwaarden en vind het aanmeldformulier hieronder. Aanmelden voor DocLab 2024 kan tot uiterlijk vrijdag 1 december 2023, 23.59 uur.

De inzendingen worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit industry professionals.

Voorwaarden CineSud ShortsLab

Meld je aan voor CineSud ShortsLab 2024!

Stuur nu je filmplan in!

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het ShortsLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!