Writers Room - Documentaire (najaar 2022)

Ontwikkeltraject voor non-fictie ideeën.

Veel nieuwe filmmakers nemen te weinig tijd voor het grondig doorontwikkelen van een filmplan, zowel artistiek als zakelijk. Met de introductie van de Writers Rooms voor fictie en documentaire biedt CineSud makers inmiddels al jarenlang tools aan hierin stappen te zetten.

Meld je nu aan voor de Writers Room - Documentaire in de periode oktober 2022!

Writers Room - Documentaire

Elk jaar organiseert CineSud de Writers Room - Documentaire. Deze Writers Room is er voor film- en AV-makers die werken vanuit een documentaire-onderwerp. Maximaal vier deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun script en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen.

Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog één- of tweemaal samen en bespreken ze de voortgang met elkaar en de coach. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot. 

Praktische informatie

De Writers Room - Documentaire (najaar 2022) wordt georganiseerd tijdens DocDays. De eerste sessie vindt plaats op zaterdag 8 oktober, 10.00-14.00 uur in Filmhuis De Domijnen in Sittard. In november is er een follow-up online sessie (planning in overleg). Coach voor deze editie is Nathalie Crum.

Datum: zaterdag 8 oktober, 10.00-14.00 uur 

Locatie: Filmhuis de Domijnen, Ligne 2, Sittard

Kosten: €100 (Incl. BTW) inclusief lunch en online sessie

Aanmelden is niet meer mogelijk. De geselecteerde projecten worden binnenkort bekend gemaakt. 

Hou er rekening mee dat er maar één filmmaker per project aan de coaching kan deelnemen en dat de filmplannen gedeeld worden met de overige deelnemers om zo de inhoudelijke discussie en analytische vaardigheden optimaal te stimuleren. Het is mogelijk om je mede-scenarist of bijv. regisseur mee te nemen naar de sessies, in dat geval geldt een toeslag van €60 op de vermelde prijs.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form.

Writers Room Fictie & Documentaire is een format van filmhub CineSud waarin makers vrij en zonder productie-dwang film- en documentaire-ideeën kunnen doorontwikkelen.