Zuidelijke Film Pitch 2024

Speciaal voor makers uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen.

Enkele keren per jaar organiseert CineSud een Pitching Forum waar een selectie makers hun project kan pitchen tegenover een professionele jury. De Zuidelijke Film Pitch wordt dit jaar georganiseerd i.s.m. het Zuidelijk Film Festival, Cinecitta en CineZee en vindt plaats op vrijdag 17 mei. Geselecteerde deelnemers ontvangen pitch training en pitchen hun filmidee tegenover een professionals jury. De winnaar ontvangt €2.000 productiebudget.

Zuidelijke Film Pitch

CineSud stimuleert nieuwe filmmakers en industry professionals op allerlei manieren. Zo organiseren we labs, trainingen en masterclasses, maar bieden we ook mogelijkheden voor co-financiering. Met onze Pitching Forums willen we kansrijke plannen van filmmakers een extra duwtje in de rug geven. De Zuidelijke Film Pitch is speciaal bedoeld voor makers die afkomstig en/of woonachtig zijn uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen.

De Zuidelijke Film Pitch vindt plaats op vrijdag 17 mei om 16.00 uur in Cinecitta Tilburg. Het winnende filmplan krijgt een bijdrage in het productiebudget van €2.000 aangeboden door CineSud, Cinecitta, CineZee en het Zuidelijk Film Festival. De winnaar wordt gekozen door een professionals jury, bestaande uit afgevaardigden uit de regio's waar de Zuidelijke Film Pitch betrekking op heeft (Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen).

Programma

De Zuidelijke Film Pitch vindt plaats in samenwerking met het Zuidelijk Film Festival, dat 17-18 mei 2024 plaatsvindt in Cinecitta (Tilburg). De Pitch vindt plaats op vrijdag 17 mei om 16.00 uur. Er worden vijf plannen geselecteerd voor de pitch. Naast de pitch op 17 mei, vindt er op 13 mei een online pitch training plaats voor de geselecteerde deelnemers.

13-05-2024
17-05-2024
10:00 tot 12:00
Pitch-training Online

Dien je plan in!

Wil je meedoen? Meld je dan via de button ('Meld je hier aan!') hieronder aan voor de Zuidelijke Film Pitch 2024. Lees goed alle details hieronder door. 

Deadline: vrijdag 26 april 2024, 13:00 uur
Bekendmaking
selectie: de selectie wordt bekend gemaakt op vrijdag 3 mei
Pitch training: de verplichte online pitch training vindt plaats op maandag 13 mei, 10.00 uur

   • Let op: voor deze editie van het Pitching Forum komen alleen makers uit Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Vlaanderen in aanmerking voor selectie. 
   • Let op: deelname aan de (online) pitch-training is verplicht bij selectie. De training wordt in het Engels gegeven. Tijdens de pitch-training oefen je (dus ook) in het Engels. Tijdens de Zuidelijke Film Pitch zelf pitch je in het Nederlands.
   Wie zoeken we?
   Wat zoeken we?
   Wat dien ik aan te leveren?
   Meld je hier aan!

   Meet the Jury

   Je pitcht tegenover een professionals-jury, die bestaat uit Jasper Naaijkens (directeur Cinecitta), Carolijn Lilipaly (Zeeland Film Commissioner) en n.t.b. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de openingsavond van het Zuidelijk Film Festival.

   Contact us.

   Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

   Contact us!