CineMasterclass | Personages laten leven: Het geheim van karakterontwikkeling

Leer alles over het schrijven van de beste personages van Eva K. Mathijssen.

Geplaatst op 27 maart 2024

CineMasterclass | Scenario - Personages laten leven: het geheim van karakterontwikkeling

In deze CineMasterclass neemt scenarioschrijver Eva K. Mathijssen (Heirs of the Night, Fenix) je mee in hoe je de beste personages schrijft voor je project. Tijdens de masterclass ontdekken deelnemers hoe ze levendige en gelaagde personages kunnen creëren die de kijkers boeien en betrekken. Door middel van praktische inzichten en creatieve technieken verkennen ze de essentiële elementen van karakterontwikkeling en leren ze hoe ze personages kunnen laten evolueren en resoneren met het publiek.

Tijdens de masterclass is er tevens alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan de gastspreker.

Praktische info

Deze openbare masterclass vindt plaats op vrijdag 19 april, 09.30 - 12.30 uur bij CineSud in Carbon6, Heerlen. Kom je ook naar de masterclass 'De sleutelrol van de dramaturg' aansluitend op deze masterclass? Dan krijg je een leuke korting! Check hiervoor de ticket-opties via de ticket-link.

Vrijdag 19 april 09.30 - 12.30 uur
Carbon6, Heerlen (Kloosterweg 1, 6412 CN, Heerlen)

taal: Nederlands
prijs: €25 (incl. BTW) EARLYBIRD, €30 regulier (vanaf 4 april)

Boek je tickets hier.

Meet the CineMaster

Eva K. Mathijssen begon met schrijven tijdens haar opleiding als actrice op de Amsterdamse Toneelschool. Geïnspireerd door de spellessen schreef ze steeds in de desbetreffende speelstijl een stuk. In 2002 werd Eva gevraagd om het afstudeerstuk voor haar klas te schrijven – dat was de eerste keer in de 125-jarige geschiedenis van de Toneelschool. Dit alles resulteerde in een grote verscheidenheid zeer speelbare stukken waar ze bij haar afstuderen de Top-Naeff-prijs voor ontving. Sinds haar afstuderen heeft Eva in verschillende genres en voor verschillende gezelschappen geschreven zowel in Nederland als het buitenland, zoals het bekroonde toneelstuk Pjotr (over Peter de Grote), voor The Experimental Stage in Sint Petersburg.

Tijdens het volgen van de scriptacademy ontdekte Eva dat haar grote passie uitgaat naar character-driven verhalen, die acteurs uitdagen en kijkers raken. Al op de scriptacademy werd ze door Lemming gevraagd in de writers room van de serie Fenix (won de Kees Hollierhoekscenarioprijs), werkte ze onder andere mee aan films als Dead&Beautiful (David Verbeek) en de Matchmaker (Jeroen van Houden), en schreef dialoogversies voor de twee seizoenen van Heirs of the Night (Diederik van Rooijen) en De Schuldige (Liesbeth Strik).

SeriesLab 

Deze masterclass is onderdeel van het CineSud SeriesLab 2024. Naast drie residenties voor de geselecteerde deelnemers, biedt het SeriesLab-programma elke residentie twee openbaar toegankelijke masterclasses voor schrijvers (in spé). Lees hier alles over het SeriesLab 2024.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.