NextGen FilmLab

Vrijplaats voor innovatieve en cross-over AV-projecten.

In aanvulling op de inmiddels langlopende Shorts- en Feature Labs voor filmprojecten, introduceerde CineSud in 2021 het NextGen FilmLab. Binnen dit Lab is ruimte voor innovatieve en crossover AV-projecten, die een ander (eind)doel of andere vorm hebben dan de (klassieke) benaderingen binnen de reeds bestaande labs.

NextGen FilmLab

Aanvullend op onze bestaande labs die zich richten op producties binnen een traditionele vertoningscontext rolden we in 2021 het NextGen FilmLab uit, waarin we ons specifiek richten op verhalenvertellers en beeldmakers uit diverse disciplines en hen samenbrengen, begeleiden en coachen bij de ontwikkeling en/of realisatie van hun creatieve AV-ideeën. In Zuid-Nederland liggen volop kansen om samen met andere culturele- en creatieve- partners makers hun grenzen te laten opzoeken. 

Enkele succesvolle eerdere producties en projecten die binnen het CineSud NextGen FilmLab werden ontwikkeld of gemaakt zijn de video-installatie Silence (Celine Daemen), het podcast-drama Donkerslag (Nikol Poppe), de fashion-film I Am Motherland (Kalkidan Hoex) en het locatie-experiment Mergel (Thomas Brand). 

Hoe ziet dit er concreet uit?

Jaarlijks wordt er minimaal één maker met een project of onderzoeksvraag uitgekozen voor deelname aan het NextGen FilmLab. De geselecteerde maker krijgt een vrij besteedbaar budget en coaching op maat aangeboden. Samen geven we het traject vorm.

Voorwaarden en indienen

Aan deelname aan het NextGen FilmLab zijn enkele voorwaarden verbonden. Zo moet er als maker of het project een aantoonbare connectie zijn met de provincie Limburg.

Makers kunnen jaarlijks indienen tussen oktober en 1 december, 23.59 uur. De selectie wordt bekend gemaakt in de derde week van december. Het traject start vervolgens in januari. In het najaar worden de resultaten gedeeld. 

Aanmelden voor de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het NextGen FilmLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.