Winnaar Creative Writing Contest bekend

Makers werden uitgedaagd kort verhaal te schrijven over Limburgse filmlocatie.

In de lockdown-maanden organiseerde CineSud wekelijks de online Working Group - Creative Writing waarin makers uit binnen- en buitenland schrijfopdrachten en -oefeningen kregen en hier live mee aan de slag gingen. Na 10 sessies werd als afronding de Creative Writing Contest gelanceerd. Deelnemers aan de Working Groups kregen de kans om €200 te winnen met een verhaal van maximaal 800 woorden gebaseerd op of vertrekkend uit een Limburgse filmlocatie. Uiteindelijk deden er 17 makers/schrijvers een poging en werd de winnaar gekozen!

Creative Writing Contest

Gebaseerd op een filmische locatie uit Limburg werden schrijvers uitgedaagd om een kort verhaal van maximaal 800 woorden te schrijven. De schrijvers waren vrij om een eigen locatie te kiezen, maar konden inspiratie opdoen in de Location guide van CineSud. De contest stond open voor schrijvers die minimaal twee Working Group-sessies hebben bijgewoond. 

Uiteindelijk werden er 17 verhalen ingestuurd door makers uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De komende periode zullen we vier verhalen publiceren. We trappen vandaag af met de winnaar.

    And the winner is ... 

    Het winnende verhaal is 'Vervaagd' van Jorrit de Klerk! Het verhaal speelt zich af op (een locatie in) hartje Maastricht. Jorrit wint met zijn verhaal een cash geldprijs van €200 als steuntje in de rug in deze voor veel makers moeilijke tijd. Je kunt zijn verhaal hieronder lezen. 

    Lees Jorrits verhaal hier.