Filmselectie DOCDAYS 2024 bekend

Vijf documentaires geselecteerd voor ShortDOCs.

Geplaatst op 19 september 2024

Filmtalent uit Nederland en Vlaanderen krijgt een nieuw podium tijdens DOCDAYS. In de competitie ShortDOCs zijn dit jaar vijf korte documentaires geselecteerd uit de grensregio Nederland - België.

DOCDAYS

Sinds 2021 organiseren CineSud en Filmhuis ZICHT in Sittard het documentairefestival DOCDAYS. In het weekend van 4-6 oktober kun je in en rondom het filmhuis terecht voor bruisende talkshows met gevestigde makers en opkomend talent, je verdiepen tijdens interessante case studies, masterclasses en talks tijdens de DOC Industry Day en je laten verrassen door een scala aan mini-DOCs, 148-DOCs, shortDOCs, DOCpitches en meeslepende lange documentaires. 

Filmselectie

Voor het hoofdprogramma van het festival zijn diverse korte documentaires uit Nederland en Vlaanderen geselecteerd in de competitie ShortDOCS, naast speciale vertoningen van lange documentaires. Op 4 oktober kijk je naar de gloednieuwe documentaire Geluif in 't Goeje van Suzanne Raes en op 5 oktober naar de voorpremière van Beyond van André Kuipers. Op 5 oktober gaan tevens diverse mini-DOCs en 148-DOCS in première, die nieuwe makers uit heel Nederland recentelijk hebben gemaakt in trajecten van CineSud. 

ShortDOCs

mini-DOCs

Kom jij ook naar DOCDAYS?

Check hier het programma & tickets.