Selectie DOCvillage 2024 bekend

Vier documentairemakers geselecteerd voor eerste editie DOCvillage. 

Geplaatst op 18 september 2024

Vier documentairemakers zijn geselecteerd voor de eerste editie van de vijfdaagse residentie DOCvillage. Onder leiding van coach John Appel ontwikkelen zij niet alleen een concreet documentaire-idee, maar ook hun eigen regie- en aristieke skills door. 

DOCvillage

DOCvillage is een intensieve residentie van 5 dagen, ontworpen om documentairemakers te stimuleren door hun vaardigheden te verbeteren, hun projectideeën te verfijnen en het community gevoel te creëren. Door middel van interactieve (groep)sessies, praktische oefeningen en individuele coaching krijgen deelnemers de tools en het vertrouwen om hun documentaire ideeën en -visies tot leven te brengen.

Deze residentie is ideaal voor documentairemakers in verschillende stadia van ontwikkeling, van een beginnend concept tot het werken aan een project dat reeds in ontwikkeling is. Deelnemers moeten reeds minimaal één korte documentaire hebben vervaardigd, een sterke interesse hebben in non-fictie storytelling en bereid zijn om individueel en in groepsverband aan hun makers-skills te werken.

Twee weken na afloop van de residentie kunnen deelnemers hun geüpdate projectplan insturen en heeft CineSud de intentie één project te ondersteunen met een bijdrage van €10.000.

De eerste editie van DOCvillage vindt plaats tussen 1 en 5 oktober in Sittard, in dezelfde week als DOCDAYS 2024.

Geselecteerde makers

De volgende makers zijn geselecteerd voor DOCvillage 2024:

  • Ira Hoefsmid - De Koning van de Zee
  • Engel Stam - Nesteldrang
  • Jeannet Harpe - Parkeerplaats gezocht
  • Ruut van der Beele - De Wereld van Bas Timmer

Benieuwd naar de projecten en makers?

Kom dan naar de DOC Industry Day op vrijdag 4 oktober en maak kennis. 

Meer info & tickets