Selectie mini-DOCs 2024 bekend

Vier project-ideeën ontvangen €1.000, workshops en coaching om gerealiseerd te worden.

Geplaatst op 24 juli 2024

Vier project-ideeën zijn geselecteerd voor de 2024 editie van mini-DOCs. Binnen mini-DOCs worden makers van diverse pluimage uitgedaagd om een korte documentaire te maken van maximaal 120 seconden gebaseerd op of vertrekkend vanuit een locatie in (Nederlands-)Limburg. 

mini-DOCs

Naast €1.000 om hun project te realiseren, ontvangen de geselecteerde makers ook twee workshops en coaching. De mini-DOCs gaan uiteindelijk in première tijdens DOCDAYS 2024, het documentairefestival dat CineSud organiseert i.s.m. Filmhuis ZICHT in het weekend van 4-6 oktober. 

Podcast-Hunt

Voor het derde jaar op rij organiseert CineSud het mini-DOCs traject. Jaarlijks levert dit een handvol korte documentaires op die Limburg op een cinematografische manier in beeld brengen. Tijdens het DOCDAYS festival kan het publiek de mini-DOCs en de makers en hun verhaal leren kennen niet alleen door de première bij te wonen, maar ook door deel te nemen aan een zogenaamde Podcast-Hunt: door QR-codes te scannen op een landkaart van Limburg, kan eenieder de documentaires bekijk én podcast-inteviews met de makers beluisteren. Deze QR-codes zijn te scannen in Filmhuis ZICHT, maar ook op de afzonderlijke locaties waar gefilmd is. 

Selectie mini-DOCs 2024

  • Ira Hoefsmid - Vallen voor gevorderden
  • Loek Kusiak & Leon Geets - Willy Claes is een veerpont
  • Leendert Roosenbrand - 1 minuut en 26 seconden
  • Nicole Jachmann - Hoe snel gaat de tijd

Deze en meer documentaires zien?

Kom naar DOCDAYS 2024!

Bekijk het programma.

Meer over de mini-DOCs 2024 deelnemers