Nieuws

Lees het laatste nieuws en artikelen, bekijk interviews, films en meer!

CineSud publiceert wekelijks het verste nieuws, interviews en artikelen! Ook vind je hier een overzicht van door CineSud gesteunde projecten. Voor Club CineSud-leden is extra exclusieve content beschikbaar. In de Uitgelichte items vertellen we meer over activiteiten die we organiseren ter inspiratie en promotie voor het (Limburgse) filmpubliek.

Uitgelicht
Filmburger van Verdienste

Filmburger van Verdienste

Limburg kent een keur aan creatieve geesten, makers en ambassadeurs die een grote bijdrage leveren en/of hebben geleverd aan de Limburgse filmsector, -cultuur en de provincie in het algemeen. Jaarlijks reiken we daarom de Filmburger van Verdienste uit.

Uitgelicht
CineMakers | Video-on-demand

CineMakers | Video-on-demand

Films kijken doe je tegenwoordig overal. Ook inspiratie doen we niet alleen meer op tijdens on-site workshops en trainingen. Met het video-on-demand platform CineMakers brengen we makers en publiek samen en bieden we hen in een aantrekkelijke digitale omgeving een verzamelijk van meer dan 200 nationale en internationale korte films, inspirerende talks, masterclasses en cursussen.

Uitgelicht
De Avond van de Limburgse Korte Film

De Avond van de Limburgse korte film

Het aantal korte pareltjes van Limburgse bodem is de laatste jaren niet meer te tellen. En heel Limburg moet daarvan kunnen genieten. Elk najaar organiseert CineSud daarom De Avond van de Limburgse Korte Film. In alle filmhuizen van de provincie kun je op hetzelfde moment terecht voor een verzamelijk van de beste recente korte films en stemmen op je favoriet. De winnaar mag zich een jaar lang de Beste Korte Limburgse Film noemen.

Uitgelicht
De Maand van de Limburgse film

De Maand van de Limburgse film

Elk voorjaar organiseren regionale omroep L1, Limburg Film Office, CineSud en het Limburg Film Festival de Maand van de Limburgse film. Om de Limburgse pareltjes en Limburgse filmcultuur nog toegankelijker te maken voor een breed publiek brengen we via L1 radio en televisie een ruim aanbod van Limburgse producties, makers en verhalen.

Uitgelicht
Young Film Ambassadors

Young Film Ambassadors

Sinds 2018 selecteert CineSud jaarlijks een lichting jongeren (15-24 jaar) met passie voor film. Zij vormen bij minimaal twee filmfestivals in de regio de jongerenjury en reiken hier de Jongerenjury Award uit. In aanloop naar het festival volgen zij coaching op gebied van film analyse en film recensies schrijven. Sinds 2022 wordt voor deze activiteit samengewerkt met Filmhub Zuid en wordt door de jury's de Filmhub Zuid Award uitgereikt aan filmmakers.

Pagina 1 van 1