CineMasterclass | De sleutelrol van de dramaturg: verhalen vormgeven voor series

Leer alles over de rol en meerwaarde van een dramaturg en hoe je verhalen vormgeeft voor televisie of streamers door Anne Salden.

CineMasterclass | Scenario - De sleutelrol van de dramaturg: verhalen vormgeven voor series

In deze CineMasterclass laat dramaturg Anne Salden van BNN-VARA (Santos, Dertigers, Pulang) je ontdekken wat de cruciale rol is die dramaturgen spelen als architecten van serieverhalen. Ze verdiepen zich in de kunst van verhalenvormgeving, met specifieke aandacht voor de unieke dynamiek van televisie/streamers. Daarnaast leren de deelnemers hoe dramaturgen cruciale verhaalelementen structureren en versterken om boeiende en meeslepende televisieseries te creëren.

Tijdens de masterclass is er tevens alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan de gastspreker.

Praktische info

Deze openbare masterclass vindt plaats op vrijdag 19 april, 13.30 - 16.15 uur bij CineSud in Carbon6, Heerlen. Kom je ook naar de masterclass 'Personages laten leven' voorafgaand aan deze masterclass? Dan krijg je een leuke korting! Check hiervoor de ticket-opties via de ticket-link.

Vrijdag 19 april 13.30 - 16.15 uur
Carbon6, Heerlen (Kloosterweg 1, 6412 CN, Heerlen)

taal: Nederlands
prijs: €25 (incl. BTW) EARLYBIRD, €30 regulier (vanaf 4 april)

Boek je tickets hier.

Meet the CineMaster

Anne Salden (1993, Maastricht) is een dramaturg bij BNNVARA. Na het maken van eigen films tijdens haar bachelor aan het AMFI is ze tijdens haar master Filmstudies aan de UvA opgeleid tot dramaturg. Daar heeft ze zich verdiept in het genre coming of age film met een focus op intersectionaliteit en representatie. Via VPRO Dorst is ze in de omroepwereld beland, en inmiddels werkt ze alweer bijna vier jaar bij BNNVARA als dramaturg. Daar begeleidt ze veel verschillende fictieprojecten van begin tot eind (pitch - scenario - montage - lancering). Onder haar hoede heeft ze: afstudeerfilms (Cocon, Verwoede Pogingen), webseries (Shotgun!, Venny & de Bims), telefilms (Okedoeibedankt, Pulang) en tv-series (Gouden Kalf winnaar Santos, Dertigers). Ze houdt ervan om samen met de makers verhalen te creëren die kijkers inspireren, raken en/of aan het denken zetten.

SeriesLab

Deze masterclass is onderdeel van het CineSud SeriesLab 2024. Naast drie residenties voor de geselecteerde deelnemers, biedt het SeriesLab-programma elke residentie twee openbaar toegankelijke masterclasses voor schrijvers (in spé). Lees hier alles over het SeriesLab 2024.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!