DocDays 2023

Dé hotspot voor documentaires en documentairemakers in Limburg.

Beleef een weekend vol documentaires tijdens DocDays 2023. Op 6 en 7 oktober valt er van alles te ontdekken in en rondom Filmhuis ZICHT in Sittard. Geniet van een bruisende talkshow met lokale makers en opkomend talent, meeslepende masterclasses en coachingssessies door industry professionals, en natuurlijk een uitgebreide selectie van korte en lange documentaires. Verder is er een interactief randprogramma waarin je via podcasts en ultrakorte documentaires kennismaakt met Sittard-Geleen en dit jaar ook met de Cultuurregio Noord. Mis deze unieke ervaring niet!

Tickets DocDays 2023

DocDays 2023

Ontdek een wereld van inspiratie tijdens DocDays! Verrijk je kennis met boeiende DocTalks, verdiep je in interessante case studies en volg masterclasses tijdens de Doc Days Conferentie. Laat je verrassen door een scala aan mini-DOCS, korte documentaires en meeslepende lange documentaires. En natuurlijk zijn er talloze netwerkmomenten, waaronder een gezellige netwerklunch en diverse borrels aan het einde van de dag.

Heb je een nieuwe documentaireplan in de maak? Doe dan mee aan de spannende DocRoom, begeleid door niemand minder dan coach Nathalie Crum. Voor de avonturiers onder ons is de Podcast-Hunt weer terug, dit keer met locaties door heel Limburg.

Het volledige programma vind je hieronder bij 'Programma & Tickets'.

Programma & Tickets

Benieuwd naar het spannende programma van DocDays 2023? Hieronder vind je alle informatie over de verschillende onderdelen van het programma. Laat je verrassen!

Let op: De DocDays 2023 Pass is geldig op 6 & 7 oktober (incl. DocDays Forum, lunch op 6 oktober, DocShorts UITVERKOCHT, mini-DOCS; excl. DocRoom). Klik hier voor de DocDays 2023 Pass! 

Tickets DocDays 2023
Vrijdag 4 oktober
Zaterdag 7 oktober
08:30 tot 23:30
Randprogramma | Podcast-Hunt Locatie: door heel Limburg
10:00 tot 10:40
Talk | De kracht van crowdfunding! Locatie: Filmhuis ZICHT
10:40 tot 11:10
Case study | De financieringsreis van XiangXia van den Ham Locatie: Filmhuis ZICHT
11:15 tot 12:15
Masterclass | Het langdurige proces van documentaire maken Locatie: Filmhuis ZICHT
12:15 tot 13:15
Netwerk | Lunch Locatie: Filmhuis ZICHT
13:15 tot 14:00
Panel | Distributie & Sales in de Documentairewereld Locatie: Filmhuis ZICHT
14:00 tot 14:30
Case study | Ruud Lenssen over distributie en sales van zijn projecten Locatie: Filmhuis ZICHT
14:30 tot 15:30
Masterclass | De juiste film op het juiste moment Locatie: Filmhuis ZICHT
15:30 tot 17:00
Netwerk | Borrel Locatie: Filmhuis ZICHT
18:15 tot 18:30
Vertoning | 5 seasons of revolution
18:30 tot 20:00
Vertoning | DocShort Locatie: Filmhuis ZICHT
20:00 tot 21:30
Vertoning | Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis) Locatie: Filmhuis ZICHT
21:30 tot 22:30
Netwerk | Borrel Locatie: Filmhuis ZICHT

Meet the Guests & Coaches!

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter deze meesterlijke filmmakers? Wil je de diepere lagen van documentaires en de kunst van het creëren ervan ontdekken? Grijp dan de kans om in contact te komen met deze inspirerende coaches en bijzondere gasten tijdens het boeiende forum programma van DocDays. Markeer vrijdag 6 oktober in je agenda en kom naar Filmhuis ZICHT voor een dag vol inspiratie en inzichten in de wereld van documentaire cinema.

DocShort 

Vertoning van korte (en lokale) documentaires gevolgd door een Q&A. Tijdens DocDays 2023 op 6 oktober worden er diverse korte documentaires vertoond, waaronder ook premières. Het programma begint met de DocLab 2023 Première van Van Schin op Geul tot … weet ik veul? van Joris Souren, een persoonlijke verkenning van de rivier De Geul in de Euregio. Daarna volgt de DocLab 2022 Première In Search of Mother’s Love van Xiangxia van den Ham, een aangrijpende zoektocht naar identiteit door Chinese geadopteerden.

Andere documentaires zijn Zusters van Zorba Huisman over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in een klooster, en Crowds van Job van Aken, een korte film over de kracht van samen zingen in protest. Kortom, een avond met diverse verhalen en perspectieven verteld via documentaire film. Mis het niet en haal snel je tickets!

Mini Docs Sittard-Geleen en Cultuurregio Noord

Duik in de wereld van Limburgse verhalen met een exclusieve première van de films gemaakt in het kader van het mini-DOCS 2023 programma voor Sittard-Geleen en regio Noord. Laat je betoveren door acht meeslepende mini-documentaires die het karakter en de schoonheid van verschillende locaties in heel Limburg belichten. Deze unieke films zijn het resultaat van creatieve passie en toewijding. Mis deze kans niet om deze visuele meesterwerken te aanschouwen en te genieten van de bijbehorende Podcast Hunt in Limburg. Kom langs en laat je inspireren door de kracht van lokale verhalen!

Podcast-Hunt

Ontdek de verborgen schatten van Limburg tijdens een opwindend stadsavontuur! Doe mee aan de Podcast Hunt. Scan de QR-codes bij Filmhuis ZICHT en luister naar boeiende podcasts over elke plek te beluisteren. Maar dat is nog niet alles! Voor deze locaties zijn er ook inspirerende mini-DOCS gemaakt. De regisseurs delen ook hun visie in de podcasts. Mis deze bijzondere ervaring niet en kom naar de exclusieve vertoning van de mini-DOCS op zaterdag 7 oktober om 18:30 uur in Filmhuis ZICHT Sittard om ze te zien. Het is een unieke kans om de verhalen van Limburg te ontdekken en te genieten van de visie van getalenteerde regisseurs. 

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!