Shoot Heerlen! 2022

Speciaal voor makers die werken aan hun eerste, tweede of derde korte productie.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. De basis hiervan is het reeds jarenlang succesvol opererende ShortsLab, waarbinnen makers zowel coaching als productiebudget krijgen voor een korte film. Een van de programma's binnen het ShortsLab is Shoot Heerlen!.

Shoot Heerlen!

Shoot Heerlen! is een ontwikkel- en productietraject van (maximaal) 10 maanden voor nieuwe filmmakers en verhalen met een aantoonbare band met de stad Heerlen (en omgeving). Met nieuwe filmmakers bedoelen we makers die niet meer dan drie (professionele) producties op hun naam hebben staan. Shoot Heerlen! staat open voor fictie projecten in elke vorm en stijl en in elk genre. Er wordt elk jaar één project geselecteerd dat een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject doorlopen op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie. Tevens krijgt het geselecteerde project een bijdrage in het productiebudget van €5.000 (2022). Het eventuele restant van het budget moet worden aangevuld middels crowdfunding of andere fondsen, maar de film moet hoe dan ook te realiseren zijn met de bijdrage vanuit het Lab en binnen het opgegeven tijdsvak.

Eerdere projecten die gemaakt werden in het kader van Shoot Heerlen! zijn onder meer Voor Galg en Rad (2020) en Convoi Exceptionnel (2021).

Selectie Shoot Heerlen! 2022

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het ShortsLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

      Contact ons!