Deelnemers CineSud ShortsLab en DocLab 2023 bekend

Maak kennis met de geselecteerde deelnemers voor CineSud ShortsLab en DocLab 2023.

In het kader van het CineSud ShortsLab 2023 zijn er drie fictieprojecten geselecteerd die naast een bijdrage in het productiebudget ook coaching krijgen aangeboden. Voor CineSud DocLab is dit jaar één documentaire project geselecteerd.

CineSud ShortsLab

Het CineSud ShortsLab is een ontwikkel- en productietraject speciaal bedoeld voor nieuwe filmmakers die werken aan hun eerste, tweede of derde (professionele) korte (fictie)film. Geselecteerde makers ontvangen een persoonlijk en op hun plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en een bijdrage in het productiebudget van de film. Succesvolle films uit eerdere edities zijn onder meer Wild (2018), Convoi Exceptionnel (2019), Asnacht (2020), Funkele (2021) en Amy & May (2022).

CineSud DocLab

Het DocLab staat open voor non-fictie projecten. Geselecteerde makers en projecten krijgen een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en een bijdrage krijgen in het productiebudget. Enkele succesvolle eerdere producties die binnen het CineSud DocLab werden gemaakt zijn De Nieuwe Limburger (Kim de Bis), Oma Finy (Jascha Neutelings) en Gelukszoeker(tje)s (Jamil Makhoul).

Selectie 2023

Voor de 2023-editie van het ShortsLab zijn de volgende projecten geselecteerd:

ShortsLab

  • De juiste noot, Nils Hanssen, Nederland

  • Zo ben ik niet, Emma-Rose Thompson & Maxim van de Broeke, Nederland

  • Deep Sea Blue, Hilke Rönnfeldt , Denemarken

De volgende projecten/deelnemers zijn geselecteerd voor de Writers Room-sessies van ShortsLab 2023:

Writers Room

  • Ultraviolet, Veerle de Wilde, België

  • Fait-toi Beau!, Marie Lormeau, Nederland


Voor de 2023-editie van het DocLab is het volgende project geselecteerd:

DocLab

  • Van Schin op Geul tot... weet ik veul?, Joris Souren, Nederland

Klik hier om meer te lezen over het geselecteerde project en de deelnemer. 


Het is de bedoeling dat de films binnen 10 maanden worden afgerond. Begin 2024 gaan de films in (besloten) voorpremière, waarna de festival- en sales-route wordt gestart. 

Ook op zoek naar coaching en/of financiering?

Bekijk alle omgelijkheden hier.